22.6.17

Γερμανικοί «κοριοί» και στον Λευκό Οίκο;...

Λευκός Οίκος
Της... παρακολουθήσεως γίνεται μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον, καθώς το περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτει ...
ότι οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια εταιρείες και κυβερνήσεις των ΗΠΑ, ενώ φέρεται να είχαν «πατήσει πόδι» και στον Λευκό Οίκο.

Στο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) κατασκόπευε «από το 1998 ως το 2006 πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και εσωτερικά φαξ του Λευκού Οίκου».

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του, η BND είχε έναν κατάλογο με 4.000 επιλογείς (αριθμούς τηλεφώνων ή φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που της επέτρεπαν να παρακολουθεί «αμερικανικούς στόχους», μεταξύ αυτών τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.

Στο στόχαστρο Γερμανών πρακτόρων ήταν επίσης και αμερικανικές εταιρείες, όπως η Lockheed, η NASA, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), πολλά πανεπιστήμια, ακόμη και η Πολεμική Αεροπορία, οι Πεζοναύτες και η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών στο εσωτερικό του Πενταγώνου, αλλά και οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών.

Ο κατάλογος, όμως, δεν τελειώνει εκεί, καθώς, όπως αποκαλύπτει το Spiegel, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε και περισσότερες από εκατό ξένες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, το ΔΝΤ και το αμερικανικό γραφείο του Αραβικού Συνδέσμου επίσης ήταν στο στόχαστρο της BND.

Τον Μάρτιο του 2015 είχε αποκαλυφθεί η συνεργασία μεταξύ της BND και της αμερικανικής NSA, για λογαριασμό της οποίας Γερμανοί παρακολουθούσαν πολλούς στόχους σε συμμαχικές τους χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: