26.6.17

Ρήγας: Θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της ομηρίας των συμβασιούχων...

«Θέλουμε να δώσουμε διέξοδο και λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στο...
ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι και η ΠΟΕ ΟΤΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι γίνεται προσπάθεια μέσα όμως στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Η λύση που δίνεται από την κυβέρνηση είναι να δοθεί επέκταση μικρή στις συμβάσεις για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και στη συνέχεια να διενεργηθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ με κάποιου είδους "προτεραιότητα" για τους εργαζόμενους αυτούς. Δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνεται η ΠΟΕ ΟΤΑ ότι τα σκουπίδια στους δρόμους εγκυμονούν κινδύνους.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια αξιοποιήθηκε η ρύθμιση του Συντάγματος για τις συμβάσεις που αφορούν τις εποχιακές εργασίες, ώστε να γίνουν αθρόες προσλήψεις για θέσεις που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό κρατούσαν σε ομηρία τους συμβασιούχους και έδιναν ελπίδα για διορισμούς».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι θέσεις που εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες πρέπει να εξυπηρετούνται με μόνιμες προσλήψεις».

Ο κ. Ρήγας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι σημερινό και «θα μπορούσε παλιότερα να είχε θεσπιστεί ένα πλαίσιο σταθερής εργασίας για όσους ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που δεν έγινε» ωστόσο η κυβέρνηση καλείται σήμερα να το επιλύσει... 

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: