30.6.17

Άρχισαν οι προετοιμασίες της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ...

στη σύνοδο κορυφής των G20...

Το ζήτημα που αφορά την μορφή και τον χρόνο διεξαγωγής της συνάντησης των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, στην...
σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο, καθορίζεται μέσω της διπλωματικής οδού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την επικείμενη συνάντηση και συγκεκριμένα για το αν έχει ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, η μορφή και τα άτομα που θα πάρουν μέρος σ' αυτήν είπε χαρακτηριστικά: "Όχι, προς το παρόν τέτοιες λετπομέρειες δεν υπάρχουν και θα καθορισθούν δια της διπλωματικής οδού".

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Μόσχα ευθύς εξαρχής ξεκινούσε από το ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ θα συναντηθούν στην σύνοδο κορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Γερμανία στις 7-8 Ιουλίου και κατέληξε λέγοντας ότι "Χθες ελήφθη η απόφαση μέσω της διπλωματικής οδού να αρχίσει η συνεργασία ώστε να συμφωνηθεί ο πιθανός χρόνος και η μορφή διεξαγωγής της συνάντησης αυτής".

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπήρξαν μεταξύ Πούτιν και Τραμπ δείχνουν ότι οι δύο πρόεδροι έχουν την επιθυμία να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες ενεργούν με βάση τα εθνικά συμφέροντα των χωρών τους, χωρίς να αναφερθεί στις προσδοκίες της ρωσικής πλευράς από την επικείμενη συνάντηση. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι με τη συνάντηση "θα ξεπεραστεί το αφύσικο στάδιο που υπήρξε στις σχέσεις μας, όταν οι ηγέτες των δύο μεγάλων δυνάμεων επικοινωνούσαν μόνο τηλεφωνικά χωρίς ούτε μια φορά να συναντηθούν μεταξύ τους".

Χθες πάντως το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι ο Τράμπ θα έχει συνομιλίες με τον Πούτιν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Χέμπερτ Μακμάστερ...

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: