30.6.17

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής...

για την αντιπυρική περίοδο...

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, ώστε να ανταποκριθεί άμεσα στις όποιες ανάγκες καθώς επίσης και...
να συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων» υπογράμμισε η εντεταλµένη περιφερειακή σύµβουλος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, κατά τη συζήτηση για τις ενέργειες και τις δράσεις της ∆/νσης για την αντιπυρική περίοδο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η κ. Τσούπρα ενημέρωσε το σώμα για τη συμμετοχή των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας στα αντίστοιχα Συντονιστικά Όργανα των Περιφερειακών Ενοτήτων, όσο και σε αυτά των δήμων. Διαβεβαίωσε για τη δυνατότητα της Περιφέρειας, εφόσον της ζητηθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, να διαθέσει μέσα και μηχανήματα (υδροφόρες, εκσκαφικά μηχανήματα) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υποβοήθηση του έργου της στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Απαρίθμησε τις ενέργειες που έγιναν για την ενημέρωση του κοινού (πολίτες, γεωργοί, μελισσοκόμοι κλπ.) μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων, ανακοινώσεων, επιστολών για θέματα πρόληψης πυρκαγιών.

Επίσης, τόνισε ότι στελέχη της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν σε ασκήσεις που διοργανώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και σε ημερίδες - σεμινάρια που σχετίζονται με θέματα του αντικειμένου της Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων και της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και πληροφόρησε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση για την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ή να μηδενιστεί το κόστος των τελών κυκλοφορίας σε εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και να μην απαιτείται μηχανολογική μελέτη για τα εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτουν ήδη άδεια πυροσβεστικού.

Σε ερωτήσεις που τέθηκαν για τη χάραξη των αντιπυρικών ζωνών και για την εξέλιξη του διαγωνισμού που είχε αποφασιστεί (στο ΠΕΣΥ τον Απρίλιο του 2015) σχετικά με τον εξοπλισμό των εθελοντικών οργανώσεων, η κ. Τσούπρα διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα προς τα δασαρχεία (έχουν την ευθύνη των ζωνών) φέτος δόθηκαν έγκαιρα από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση.

Για τον διαγωνισμό σημείωσε ότι διενεργήθηκε δύο φορές και λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών θα επαναληφθεί σύντομα με βελτιωμένες προτάσεις για τα απαιτούμενα υλικά, καθώς τα αρχικά θεωρήθηκαν ξεπερασμένα και χρειάστηκε η επαναδιατύπωσή τους, βάσει των προτάσεων της Πυροσβεστικής...

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: