26.6.17

Με πρόταση «απαντά» στην κυβερνητική ρύθμιση η ΠΟΕ-ΟΤΑ...

Εντός της ημέρας θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με στόχο αφενός να...
παραμείνουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι και αφετέρου να προωθηθεί η μονιμότητα στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία έχουν ήδη απορρίψει οι συνδικαλιστές, προβλέπει:

► την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, που δρομολογούνται στις δημοτικές υπηρεσίες.

► Το νέο προσωπικό θα ξεκινήσει να απασχολείται με την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ – κάτι που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.

► Στο μεσοδιάστημα οι συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας θα παραμείνουν στην εργασία με νέες συμβάσεις και την επίκληση εκτάκτων συνθηκών, όπως είναι λόγοι δημόσιας υγείας. Η διάρκεια των συμβάσεων αυτών δεν διευκρινίζεται. Συνδέεται με την έκδοση των προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ από όπου θα προκύψουν οι νεοπροσληφθέντες, κάτι το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Η ημερομηνία κατά την οποία θα κληθούν οι «παρατασιούχοι» να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους είναι ανοιχτή. Ενδέχεται οι «παρατασιούχοι» να μείνουν στη δουλειά και μετά τον Δεκέμβρη του 2017.

Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του Π. Σκουρλέτη κρίνοντας ότι με τη ρύθμιση διασφαλίζεται η συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων.

Στις 12:30, μάλιστα, αναμένεται να παρουσιάσει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη δική της πρόταση για την οριστική αποτροπή των συμβασιούχων από την ανεργία, ενώ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε ότι με την πρόταση Σκουρλέτη κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στην προκήρυξη.

«Όσοι είναι πάνω των 45 ετών δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στην προκήρυξη, χάνουν τη οριοθέτησή τους, η διαδικασία θέσεων είναι μόνο 2.500, μπορεί να αυξηθεί, αλλά κανείς δήμαρχος δεν υποχρεούται να κάνει την προκήρυξη, ενώ με τη νέα σύμβαση χάνονται προηγούμενα εργασιακά δικαιώματα», είπε επίσης. 

Ο κ. Τράκας εξαπέλυσε επίθεση και στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Για τρεις ημέρες θα δοθούν σε ιδιώτες 193.000 ευρώ για αποκομιδή των σκουπιδιών με έναν λαό που του έχουν κόψει τη ζωή. Βεβαίως έχουμε πρόβλημα με τη στάση του δήμου Θεσσαλονίκης, φέρνει ιδιώτες για να σπάσει τον αγώνα των συμβασιούχων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: