25.6.17

Συμβασιούχοι, ώρα μηδέν!...


Τι είπαν για το μείζον θέμα, οι Σια Αναγνωστοπούλου και Κ. Χατζηδάκης στην εκπομπή "Ακραίως"...
Συμβασιούχοι, ώρα μηδέν! Η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε στην εκπομπή "Ακραίως" (ΣΚΑΙ), πως, οι συμβασιούχοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ "βρίσκονται σε καθαρή ομηρία" και...
αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ωστε να βρεθεί λύση για το ζήτημα.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως, "σε εποχές ευμάρειας εκεί που το κράτος επέτρεπε να φερθεί με κοινωνική δικαιοσύνη έσπαγε σε πελατειακά συστήματα".

"Ο κ. Σκουρλέτης ρωτάει τους δήμους πόσους ακριβώς χρειάζονται για την καθαριότητα. Το θέμα είναι πολύ παλιό με τους συμβασιούχους γιατί κατηγορείτε εμάς. Εμείς θα φέρουμε νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή για αυτό το θέμα ώστε να λύσουμε για πάντα το πρόβλημα κάτι που δεν έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις".



 Από την πλευρά του, ο Κ. Χατζηδάκης (ΝΔ), ερωτώμενος τι θα έκανε αν ήταν εκείνος σήμερα υπουργός Εσωτερικών , είπε "ότι δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους πολίτες και να τους δίνουμε ψεύτικες ελπίδες".

Επίσης, ανέφερε ότι "πρώτα έπρεπε να κάνουμε χαρτογράφηση της κατάστασης για το πόσους χρειαζόμαστε στις θέσεις των συμβασιούχων κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση και τώρα και εν συνεχεία".
Υποστήριξε, πως, ο νόμος για τον Καλλικράτη προβλέπει ότι οι δήμοι μπορούν αν κινούνται με ευελιξία προκειμένου να καταλήγουν στην καλύτερη λύση ενώ ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, "το διαχειρίζεται με μια  αριστερή λογική μη δίνοντας το δικαίωμα στους δημάρχους αν θέλουν να κινηθούν με διαφορετικό τρόπο"... 

Με πληροφορίες newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: