30.6.17

Μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους...

Μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους - Σε τρεις μέρες θα καθαρίσει η ΑθήναΣε τρεις μέρες θα καθαρίσει η Αθήνα...

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέστειλαν το απόγευμα της Πέμπτης της κινητοποιήσεις τους, η μυρωδιά των σκουπιδιών από...
τις μεγάλες πόλεις όμως θα χρειαστεί ακόμα λίγες μέρες για να φύγει εντελώς και να καθαρίσουν δρόμοι και πεζοδρόμια.

Από την νύχτα της Πέμπτης τα απορριμματοφόρα των δήμων εκτελούν ενισχυμένα δρομολόγια, προκειμένου η διαδικασία αποκομιδής μετά από δέκα μέρες να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν συντομότερα. Την κατάσταση επιβαρύνει ο καύσωνας, καθώς ήδη από χθες η ζέστη είναι αισθητή, ενώ σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, φτάνοντας και τους 43 με 44 στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Επιπλέον η δυσοσμία είναι ακόμα έντονη στους δρόμους, καθώς ακόμα και εάν αδειάσουν οι κάδοι από τα σκουπίδια, είναι απαραίτητη και η απολύμανση για να καθαρίσουν ουσιαστικά οι πόλεις. Έτσι ενδέχεται να επιστρατευτούν και υδροφόρες των δήμων ώστε να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τους κάδους μιας και υγρά από τα απορρίμματα έχουν ποτίσει δρόμους και πεζοδρόμια.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι ειδικά για να καθαρίσει εντελώς η Αθήνα θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι οι μέρες του καύσωνα για πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας θα περάσουν με την δυσωδία των σκουπιδιών και ότι η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, με τη μειοψηφία να ζητά τη συνέχιση της απεργίας έως και την Κυριακή. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι δεν έπρεπε να παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών με δεδομένο ότι στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: