25.6.17

Προεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι...




«Θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα».

Συμβασιούχος με τέσσερα παιδιά: Δουλεύουμε τη νύχτα και μαζεύουμε σκουπίδια για 600 ευρώ. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε μετά... 
Σήμερα στις 11 το πρωί  θα συνεδριάσει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να...
αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Μιλώντας το πρωί στον Γιωργο Αυτιά (ΣΚΑΪ), ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νίκας Τράκας, είπε ότι «θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα».

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, με τον κ. Τράκα να επισημαίνει ότι «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

«Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».
 Και πρόσθεσε:
Η νομοθετική ρύθμιση που προτείνει ο Σκουρλέτης έχει τέσσερα χαρακτηριστικά. Πρώτον, σε μια διακήρυξη μονίμων θέσεων δεν δικαιούνται οι πάνω από 45 χρονων εργαζόμενοι ΠΟΕ-ΟΤΑ να συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή. Τους αποκλείει. 
Δευτερον, όσοι εργαζόμενοι μπουν στην προκήρυξη αυτή, δεν θα έχουνε μόρια ανεργίας.
Τρίτον, μας αναφέρουν πως θα υπογράψουμε μια νέα συμβαση, με την οποία θα χάνουμε τα δικαιώματα μας από τις 4 ανανεώσεις που έχουν κάνει. 
Και το τέταρτο, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε, πως, οι εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου.

 Νωρίτερα, τον λόγο στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, πήρε μια συμβασιούχος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μάνα  τεσσερων παιδιων, χωρίς άντρα:
Εχουμε χάσει τον υπνο μας. Εχουμε απελπιστεί. Το μόνο που θέλουμε είναι να έχουμε δουλειά. Είμαι μητέρα με τεσσερα παιδιά. Δουλεύουμε τη νύχτα και μαζεύουμε σκουπίδια για 600 ευρώ. 
Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε μετά (οταν τελειώσει η σύμβαση). Η μόνη σκέψη μου είναι πως θα τα βγάλω πέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: