11.5.17

Xωρίς την Μπριζίτ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπριζίτ Makron
... η τελετή παράδοσης της γαλλικής προεδρίας την Κυριακή...
Τελετή παράδοσης της γαλλικής προεδρίας χωρίς την Μπριζίτ γίνεται; Κι όμως...
γίνεται!

Μπορεί  σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να ήταν πανταχού παρούσα, ωστόσο, την Κυριακή, την ώρα που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον σύζυγό της, καθώς  θα περνά το κατώφλι του Ελιζέ, η Μπριζίτ δεν θα βρίσκεται στο πλευρό του.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "Europe 1", για την απουσία της Μπριζίτ "ευθύνεται" ο ορκισμένος εργένης (πλην όμως άτακτος ερωτικά ) Φρανσουά Ολάντ .

Ο απερχόμενος πρόεδρος θα παραδώσει τα κλειδιά του Μεγάρου των Ηλυσίων χωρίς να έχει δίπλα του μία γυναικεία παρουσία. Ούτε την ανεπίσημη αγαπημένη του Ζουλί Γκαγιέ. Για το λόγο αυτό , το επιτελείο του Μακρόν αποφάσισε πως είναι καλύτερα να διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων χωρίς την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ. Η σύζυγός του θα διαβεί το κατώφλι του Ελιζέ μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους.  

Στο μεταξύ, από στιγμή σε στιγμή ο Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές με το κίνημα του "Republique En Marche!». 

 Από το σύνολο των 577 υποψηφίων, προβλέπεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 450, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών του περιβάλλοντος Μακρόν. Ο λόγος της σχετικής καθυστέρησης, οφείλεται κυρίως στον υψηλό αριθμό υποψηφιοτήτων της τελευταίας στιγμής, για τις οποίες την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Μακρόν. 

Από την περασμένη Κυριακή, ημέρα θριάμβου του Μακρόν, 80 στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν δηλώσει έτοιμοι να κατέβουν με τo κίνημα του 39χρονου ηγέτη της Γαλλίας. Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι του κινήματος "Republique en Marche" θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: σε αυτούς που προερχόμενοι από την κοινωνία των πολιτών - άπειροι πολιτικά- στους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπήρξαν ποτέ βουλευτές και στους πρώην βουλευτές. Στην τελευταία κατηγορία των πρώην βουλευτών, από τους 577 μόνο 40 θα κατέβουν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου με το κίνημα Μακρόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: