31.5.17

Tέσσερις οι προσφορές για τον ΔΟΛ...

Tέσσερις οι προσφορές για τον ΔΟΛ: Μαρινάκης, Σαββίδης, Οντόνι και ΚύπριοιΜαρινάκης, Σαββίδης, Οντόνι και Κύπριοι...

Τέσσερις είναι κατά πληροφορίες οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ το μεσημέρι οπότε και ήταν προγραμματισμένη η αποσφράγισή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι...
προσφορές που κατατέθηκαν ήταν του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι χωρίς μέχρις στιγμής να έχει γίνει γνωστό ποια από τις τέσσερις προσφορές ήταν η υψηλότερη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν και δύο προσφορές για τα ακίνητα του οργανισμού.

Τι θα πάρει όποιος πλειοδοτήσει


Πρόκειται για την «μητέρα των μαχών» στα media, καθώς ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει αποκτά:

***To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
***Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
***Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
***Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
***To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
***Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Με δεδομένο μάλιστα οτι ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε πρόσφατα το 19,63% των μετοχών του MEGA , είναι προφανές οτι το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και στο μετοχικό σχήμα του Μεγάλου Καναλιού, ενώ θα επηρεάσει και το μέλλον της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ και κατέχει το 13% των μετοχών του MEGA.

«Ανασυντίθεται το μετοχικό κι επιχειρηματικό παζλ σε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού Τύπου» παρατηρούσαν χθες τραπεζικές και οικονομικές πηγές, περιμένοντας με αγωνία την αποσφράγιση των προσφορών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών και τραπεζικών παραγόντων, η επιθυμία των επενδυτών να αποκτήσουν πρωτίστως το πακέτο των μετοχών του MEGA που περιλαμβάνεται στην δημοπρασία, είναι δυνατόν να εκτινάξει το τελικό τίμημα σε πολύ υψηλά επίπεδα, αφού μάλιστα αποκτούν επιπροσθέτως τίτλους με σημαντική εμπορική αξία, που μπορούν αν επιθυμούν να μεταπωλήσουν αμέσως, καθώς είναι ελεύθερα βαρών.

Πρέπει να σημειωθεί οτι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.

Αγωνία στους εργαζομένους


Το κτήριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου θύμιζε φρούριο λίγο πριν την αποσφράγιση των προσφορών  για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αλλά και τις συμμετοχές του ιστορικού Ομίλου σε τρίτες εταιρείες.

Από νωρίς τόσο στην είσοδο όσο και στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου είναι έντονη η παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρείας security που επιτρέπουν την είσοδο στο κτήριο μόνο σε εργαζομένους, στελέχη τραπεζών και εκπροσώπους των ενδιαφερομένων για τον ΔΟΛ.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι μιλούν για «απόβαση» διαχειριστών και τραπεζικών στελεχών καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κάποια στιγμή δεν χωρούσαν στο ασανσέρ.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους ενώ κάποιοι περιμένουν τις εξελίξεις στο πεζοδρόμιο της Μιχαλακοπούλου. Στις μεταξύ τους συζητήσεις εκφράζουν την αγωνία τους με ορισμένους να φτάνουν στο σημείο να λένε΄οτι «είμασε σε κρίση πανικού για το μέλλον μας».

Όπως λένε δεν έχουν καμία ενημέρωση, είναι πολύ φορτισμένοι συναισθηματικά και περιμένουν κάποια είδηση μέσα από το κτήριο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: