31.5.17

Το ΠΑΜΕ Τύπου ζητά την καταβολή δεδουλευμένων στη «Real»...

Real NewsΑνακοίνωση με την οποία εκφράζει στήριξη στους εργαζόμενους του ομίλου «Real» και ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, εξέδωσε το...
ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Όπως τονίζει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει μεταξύ άλλων να οργανωθούν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναφέρει τα εξής:

«ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «REAL»

»Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του ομίλου «Real», για εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Οι συνάδελφοί μας βιώνουν πολύμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους και υπερεντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς.

»Είναι άλλο ένα παράδειγμα της πραγματικότητας που επικρατεί στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα, όπου η εργοδοσία οδηγεί στον αφανισμό τα εργασιακά δικαιώματα, κάνοντας καθεστώς την απλήρωτη δουλειά.

»Οι εργοδότες δεν χόρτασαν από τις μειώσεις μισθών, από τις απολύσεις, από την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και των Συλλογικών Συμβάσεων, τώρα θέλουν να εργαζόμαστε και τζάμπα.

»Ο οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματιών, που λόγω κρίσης ωθεί σε αλλαγές στα μερίδια και στη δύναμη των ομίλων, οδηγεί και σε ανακατατάξεις και ανταγωνισμούς μεταξύ «παλιών» και «νέων» επίδοξων επενδυτών και στο χώρο των ΜΜΕ. Αυτή η κατάσταση συνδέεται με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων για να επιβιώνουν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες.

»Στήριγμά τους η κυβερνητική αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, που συντρίβει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που μαζί της ψήφισαν μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους.

»Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές ανακατατάξεις ανάμεσα στα ΜΜΕ για να προσεταιριστεί σε όφελός της τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης.

»Μπροστά σ' αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ), με την εσκεμμένη αδράνειά τους στην οργάνωση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων σε κάθε χώρο και στον κλάδο συνολικά, βάζουν ουσιαστικά πλάτη στην εργοδοσία, τις επιλογές και τις επιδιώξεις της.

»Καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υποταχτούν στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Σπέρνουν αυταπάτες όσοι λένε ότι στον καπιταλισμό εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, όλοι, μπορεί να είναι κερδισμένοι.

»Οσοι επίσης λένε ότι η δουλειά μας εξαρτάται από το αν θα πάει καλά το μαγαζί, αν θα επιβιώσει ο καπιταλιστής ιδιοκτήτης. Η αλήθεια είναι ότι καμιά εφημερίδα, κανένα ραδιόφωνο, καμιά τηλεόραση, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη δουλειά μας.

»Η πείρα μας δείχνει ότι όσο πιο ισχυρός γίνεται ο εργοδότης, τόσο περισσότερο χειροτερεύει η δική μας ζωή.

»ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «REAL GROUP»,

»Οπως σε κάθε χώρο δουλειάς, έτσι και στο δικό σας, πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στροφή. Να οργανώσετε την πάλη σας, να διεκδικήσετε το αυτονόητο: την πληρωμή των δεδουλευμένων σας και κάθε άλλο δικαίωμά σας.

»Με τη δύναμη της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης απ' όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μπορείτε να πιέσετε την εργοδοσία.

»Οταν ενωθούμε απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου των ΜΜΕ και στην κυβέρνηση, που θέλουν εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα, και όταν κάνουμε στην άκρη τις εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες στις Ενωσεις του κλάδου που μας θέλουν συμβιβασμένους με την εργοδοσία, τότε μόνο μπορούμε τα ελπίζουμε.

»Τίποτα δεν μας χαρίζεται.

»Καμιά αυταπάτη σε υποσχέσεις!

»Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση.

»Η πείρα των εργαζομένων και στον κλάδο, με πιο πρόσφατη αυτή του ΔΟΛ και του «Πήγασου», αυτό αποδεικνύει περίτρανα. Γι' αυτό τα αφεντικά επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στις απεργίες.

»Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ΤΎΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ είναι μαζί σας! Θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, μέσα και έξω από το «REAL GROUP», στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση, συνδικαλιστές τους, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: