26.5.17

O... εν αναμονή!..

Αλλαγή πλεύσης και νέα επικοινωνιακή τακτική από τον Μητσοτάκη μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup...

Ένα νέο αφήγημα επιχειρεί να προωθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο να συνδυάζει την προεκλογική εγρήγορση και τη σκληρή αντιπολίτευση με την αίσθηση ότι οι εκλογές ίσως...
αργήσουν. Η κατάληξη της συνεδρίασης του Eurogroup και η παράταση της αγωνίας ως προς τη δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου και την αναδιάρθρωση του χρέους δημιουργούν, σύμφωνα με τη Ν.Δ., νέα δεδομένα και εισάγουν την πολιτική σκηνή σε μια νέα περίοδο ρευστότητας, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εκλογές.

Στην Πειραιώς πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε μπροστά σε μια νέα αυταπάτη εκτιμώντας ότι όλα θα κλείσουν στο Eurogroup της 22 Μαΐου και ότι όλο το αφήγημα της κυβέρνησης τινάζεται στον αέρα και δεν αποκλείεται να μπούμε σε νέο κύκλο αστάθειας με απροσδιόριστες πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο και, μετά την έμμεση δήλωση Γεωργιάδη ότι οι εκλογές αργούν και θα γίνουν στο τέλος του 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη άλλαξε τη θέση του δηλώνοντας ότι, οψέποτε γίνουν εκλογές, αυτός θα κερδίσει. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα επικρίνοντας σφόδρα τη διαπραγματευτική τακτική και την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για μέτρα μετά το 2018, παρότι σε κάθε δημόσια παρέμβασή του επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να συμμορφωθεί στα υψηλά πλεονάσματα τα οποία επέβαλαν οι δανειστές για μετά το 2022. Ο Μητσοτάκης θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα μέτρα των κυβερνήσεων Σαμαρά - Βενιζέλου είναι ασπιρίνες ψηλώνοντας υπέρμετρα τον πήχη των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα και λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης κόστισε στον ελληνικό λαό μέτρα ύψους 14,2 δισ. ευρώ...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: