31.5.17

Σήμερα η αποκάλυψη για ΔΟΛ και Mega...

http://avgi.gr/documents/10179/8194513/6-A.jpg/168c54f5-e9f9-45ba-b114-9f6eec1b8d5b?t=1496184624406&imageThumbnail=3Σήμερα, 31 Μαΐου 2017, κλείνει ο κύκλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, του συγκροτήματος που...
είχε ενεργό ρόλο, υπό την καθοδήγηση διαδοχικά του Δημήτρη Λαμπράκη, του Χρήστου Λαμπράκη και του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος έμελλε να γίνει το μοιραίο πρόσωπο που θα οδηγούσε το συγκρότημα σε πλειστηριασμό λόγω κακών επιλογών και ακόμα χειρότερου μάνατζμεντ. Ο ΔΟΛ σήμερα εκποιείται εν λειτουργία.

Πολιτικό ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο επιχειρηματικό. Είναι κυρίως πολιτικό. Ο έλεγχος των δύο ιστορικών εφημερίδων («Το Βήμα» και «Τα Νέα») και κυρίως ο έλεγχος του Mega, όταν ανανήψει, σημαίνει πολιτική επιρροή, κοινωνική διείσδυση και επιδραστικότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη παρέμβει για την πρόσφατη πώληση μεριδίου 20% του Mega από τον Φ. Μπόμπολα στον Ι. Σαββίδη ζητώντας τα ρέστα για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών... επί των ημερών της. Μπορεί να αφήσει τώρα στο έλεος του... ΣΥΡΙΖΑ άλλο ένα 22% του Mega και τους ισχυρούς υποστηρικτές της, «Τα Νέα» και «Το Βήμα»;

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιδιώκει να τηρηθούν οι όποιες προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμότητας. Επιχειρήσεις που δεν μπορούν να σταθούν από χρέη και ελλείμματα να παύσουν να δανείζονται εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Η εκποίησή τους να γίνει με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, όσο είναι δυνατόν.

Μονομαχία Σαββίδη - Μαρινάκη;

Οι φάκελοι των προσφορών θα ανοίξουν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των ενδιαφερομένων, αλλά και το ύψος των προσφορών.

** Αν και έχει σημασία σε ποια χέρια θα περάσουν οι ιστορικοί τίτλοι «Βήμα» και «Νέα», όλο το ενδιαφέρον, τουλάχιστον από επιχειρηματικής πλευράς, επικεντρώνεται στο Mega. Ο ΔΟΛ κατέχει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού. Το ερώτημα είναι ποιος θα το διεκδικήσει και κυρίως ποιος θα το πάρει.

** Όπως όλα δείχνουν, βασικοί διεκδικητές θα είναι δύο: η πλευρά του εφοπλιστή Βαγγέλη  Μαρινάκη, όπως τεκμαίρεται από συνεχή δημοσιεύματα, και η πλευρά του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της δημοσίως και ευθέως.

** Είναι άγνωστο εάν και άλλοι όμιλοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Και βεβαίως το ύψος της προσφοράς τους. Ήδη δημοσιεύεται ένας μακρύς κατάλογος ενδιαφερομένων, που φτάνει μέχρι και... στον Σταύρο Ψυχάρη, που θα «χτυπήσει», λέει, μέσω off shore και παρένθετων προσώπων!...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: