19.5.17

"Final 4": «Αστακός» το στάδιο «Σινάν Ερντέν»...

Το protothema στην Κωνσταντινούπολη για το Final 4: «Αστακός» το στάδιο «Σινάν Ερντέν»
...λίγες ώρες πριν τον μεγάλο αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Δείτε φωτογραφίες... 
Η χαοτική εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με τις τεράστιες ουρές στα...
γκισέ του ελέγχου των διαβατηρίων καθώς και η παντελής έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων σε ένα χώρο που πριν από ένα χρόνο περίπου είχε γίνει η τρομοκρατική επίθεση κοστίζοντας τη ζωή σε 42 ανθρώπους, δημιούργησε την εντύπωση ότι η διεξαγωγή του φετινού Final 4 θα ήταν μία επανάληψη της διοργάνωσης του 2015 όπου το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων και οι εγκαταστάσεις του θύμιζαν (είναι το ίδιο γήπεδο που πραγματοποιείται το φετινό Final 4 ) ξέφραγο αμπέλι. 


Όμως κατά την επίσκεψή μας στο ''Σινάν Ερντέν'' σήμερα το πρωί διαπιστώσαμε τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τους συνεχείς εξονυχιστικούς ελέγχους στις εισόδους και εξόδους του σταδίου όπου κανείς δεν μπορεί να περάσει, ούτε δημοσιογράφος αλλά ούτε παράγοντας, αν δεν διαθέτει την απαραίτητη διαπίστευση. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη του γηπέδου ελέγχουν ακόμα και όσους εξέρχονται από το γήπεδο με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.



Πύλες ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και μεταλλικών αντικειμένων έχουν τοποθετηθεί τόσο στις εισόδους του γηπέδου όσο και στις εισόδους των ξενοδοχείων που διαμένουν οι αποστολές των ομάδων και οι δημοσιογράφοι. Να σημειωθεί ότι η τροχαία της Κωνσταντινούπολης απομάκρυνε με γερανό σήμερα το πρωί όσα οχήματα ήταν σταθμευμένα περιμετρικά του γηπέδου και οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν φροντίσει να τα μετακινήσουν. 



Καλό είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού μετά και τα επεισόδια που προηγήθηκαν να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα τουριστικά σημεία της πόλης όπως η πλατεία Ταξίμ και να μην φέρουν πάνω τους τα διακριτικά της ομάδας τους (κασκόλ, φανέλες). 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: