28.5.17

Όχι σε μισές λύσεις για το χρέος...

Καθαρή λύση για το χρέος και συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς αστερίσκους στο πρόγραμμα, είναι το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα, δύο εβδομάδες πριν από το Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με...
τη Real News, o Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνάντησή του με Άγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε τη στάση της Αθήνας, λέγοντας, όπως τονίζει στον κεντρικό τίτλο της η εφημερίδα: «Ή παίρνω το χρέος ή φεύγει το ΔΝΤ».

Στις επαφές του με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον νέο γάλλο πρόεδρο, ο Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα του χρέους και να ξεκαθαρίσει ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι πρώτον, η διευθέτηση του προβλήματος με ρύθμιση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο, και δεύτερον, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ με αστερίσκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Τσίπρα και τη Μέρκελ, η γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύθηκε ότι «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρούμε λύση στις 15 Ιουνίου».

«Θέλουμε στις 15 Ιουνίου να υπάρχει λύση. Όπως καταλαβαίνετε, αν δεν υπάρξει εκεί, θα πάει στις 22, στη Σύνοδο Κορυφής, οπότε μαζεύονται οι ηγέτες. Έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη και με αυτή την έννοια θα το αποδραματοποιούσα κιόλας», δήλωσε στον Ρ/Σ 9,84 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τέταρτο Μνημόνιο. Γιατί τέταρτο Μνημόνιο; Γιατί δεσμεύει τη χώρα πέραν της λήξης του τρίτου Μνημονίου, με πολύ απλά λόγια. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι τα αντίμετρα είναι ένας φερετζές χωρίς καμία ουσία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους προέδρους των ΝΟΔΕ του κόμματος.

«Καμία ελπίδα δεν υπάρχει με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να βγούμε από την κρίση. Η κυβέρνηση δεν μπορεί, η Ελλάδα μπορεί με μια άλλη πολιτική. Με μια εθνική γραμμή βασισμένη στη συνεννόηση», δήλωσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, στην «Ελευθερία» της Λάρισας.

«Η χώρα υπέστη ήττα στο τελευταίο Eurogroup», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε λανθασμένη τακτική, με αποτέλεσμα «να φθάσουμε σε επικίνδυνα σημεία και να παίζουμε με τα όρια μας»...

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: