22.5.17

Αποδυναμωμένος ο Τουρκικός στόλος...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρκικός στόλος
Εβγαλε στο Αιγαίο τα μισά από τα πλοία που είχε εξαγγείλει για τον «Θαλασσόλυκο».

Αυστηρό μήνυμα Καμμένου στην Άγκυρα: Το Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτο...
Με την τελική φάση της τουρκικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» να βρίσκεται σε εξέλιξη στα ...
δυτικα του Καστελόριζου η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» και ανοίχτηκε μαζί με την πλειοψηφία των διαπιστευμένων συντακτών στο Μυρτώο Πέλαγος.

Eκεί έγιναν μάρτυρες άσκησης για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών από το πλήρωμα της πυραυλακάτου. Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα τονίζοντας πως «το Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτο».
Καμμένος και Βίτσας σε πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος», ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μαζί με τον ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρη Βίτσα.

Ενδιαφέρουσα ωστόσο ήταν τα όσα έγιναν γνωστά από καλά πληροφορημένες πηγές σε σχέση με την κατάσταση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά, στην τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» εντοπίστηκαν αδυναμίες στον τουρκικό στόλο. Ανάμεσα σε αυτές το γεγονός πως η Τουρκία ενώ είχε εξαγγείλει πως θα έβγαζε στο Αιγαίο πάνω από 70 πλοία τελικά βγήκαν μόνο 34, παρά και τα όσα γράφτηκαν σε τουρκικές ιστοσελίδες, κάτι που καταδεικνύει μεταξύ άλλων πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις διώξεις αξιωματικών, ο στόλος της Άγκυρας έχει μερική αδυναμία στον να πραγματοποιεί ασκήσεις μεγάλης κλίμακας. Στο ίδιο πλαίσιο επισημάνθηκε πως και η προκλητικότητα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στο παρελθόν.

Πηγη newsbeast..gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: