29.5.17

Επικίνδυνα ανόητοι...

ΒουλήΕπτά χρόνια μνημονιακής πολιτικής έχουν εξαντλήσει τον ελληνικό λαό, διέλυσαν την οικονομία, διεύρυναν τη...
φτώχεια σε πρωτοφανή επίπεδα. Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν βλέπει φως διεξόδου στον ορίζοντα. Δεν ελπίζει στην καλυτέρευση των πραγμάτων στο ορατό μέλλον και τρέμει για το αύριο.

Η κατάσταση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη. Εκκολάπτει και εξυψώνει την πολιτική καθυστέρηση, ευνοεί την τυφλή αντίδραση. Σε τέτοιες συνθήκες ευδοκιμούν δύο δηλητηριώδη «φρούτα». Ο φασισμός και η τρομοκρατία.

Τα κατακάθια της κοινωνίας έρχονται στον αφρό της πολιτικής, την οποία επιχειρούν να αντικαταστήσουν με τη χρήση της βίας. Τυφλής ή στοχευμένης.

Για τις αιτίες της κατάστασης δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Στη χρεοκοπία και στα μνημόνια μας οδήγησε ο παλιός δικομματισμός και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρέτησε. Για τη διαχείριση της κρίσης και τα αποτελέσματά της ευθύνονται όλοι όσοι ανέλαβαν να εφαρμόσουν μνημόνια.

Για την απουσία μιας άλλης πολιτικής διεξόδου -πέραν της εφαρμοζόμενης και εφόσον υπάρχει- έχουν ευθύνη οι πολιτικές δυνάμεις που καταδικάζουν ό,τι γίνεται, αλλά δεν αντιπροτείνουν τίποτε που να μπορεί να εμπνεύσει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Θα έπρεπε ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του. Και, αν μη τι άλλο, να υπάρχει από όλα τα δημοκρατικά κόμματα μια κοινή στάση αντιμετώπισης του φαινομένου του φασισμού και του φαινομένου της τρομοκρατίας.

Αντί γι' αυτά, η επίθεση κατά της ζωής του Λουκά Παπαδήμου έδειξε πως σε ορισμένες πολιτικές δυνάμεις το μικροκομματικό συμφέρον προκαλεί πολιτική τύφλωση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στη διατύπωση ενός επικίνδυνα ανόητου πολιτικού λόγου.

Η Ν.Δ., ο αρχηγός της και κάποια στελέχη της εμφανίζουν την κυβέρνηση ως προστάτιδα των τρομοκρατών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, παρουσιάζει σαν εκκολαπτήριο της τρομοκρατίας την αντίθεση στα μνημόνια.

Κάποιοι «αριστεροί» είναι έτοιμοι να υποκλιθούν σε οποιεσδήποτε απαράδεκτες και βαθύτατα αντιδραστικές φαιδρότητες (όπως του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ), αρκεί να τους δίνεται η ευκαιρία να καταγγείλουν την κυβέρνηση.

Ολοι αυτοί πειραματίζονται στην πλάτη ενός καθημαγμένου λαού, ελπίζοντας πως θα τον πάνε εκεί που θέλουν. Αν δεν το έχουν καταλάβει, τη χώρα υπονομεύουν...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: