31.5.17

Κοτζιάς: Πρόσκληση στον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ...

για εντατικοποίηση της συνεργασίας...

Πρόσκληση στον νέο ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ντάβορ Ίβο Στίερ προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για...
να ενταθεί η συνεργασία με την Ελλάδα θα απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που έκανε λόγο για ανάγκη να ξεπεραστούν «δημιουργικά και μέσα στην κουλτούρα της δημοκρατικής συναίνεσης ό,τι προβλήματα κουβαλάμε».

Ανέφερε ότι έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον νέο πρωθυπουργό της πΓΔΜ και πως του ανακοίνωσε την πρόθεση του να προσκαλέσει τον υπουργό του των Εξωτερικών, μόλις πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο η νέα κυβέρνηση.

Μέλημα της Ελλάδας για την πΓΔΜ είναι η ενότητα, η ακεραιότητα και η σταθερότητα της για την ίδια και το μέλλον της, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η λύση του ονοματολογικού με τρόπο δημιουργικό και δημοκρατικό θα συμβάλλει και θα διευκολύνει την μελλοντική πορεία των Σκοπίων».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, να αναπτύξουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που πολλαπλασιάζονται χάρη στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι διπλωμάτες μας, και να βρούμε και να αναπτύξουμε κι άλλα πεδία συνεργασίας. Θέλουμε τη σταθερότητα αυτής της χώρας, και όπως πειραχτικά λέω στα αγγλικά, αυτή η χώρα είναι δώρο των θεών αλλά δεν επέλεξαν καλό νονό»...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: