31.5.17

Τσακαλώτος: Νιώθω σαν να προετοιμάζω ομάδα ποδοσφαίρου χωρίς να ξέρω το τέρμα...

Τσακαλώτος: Νιώθω σαν να προετοιμάζω ομάδα ποδοσφαίρου χωρίς να ξέρω το τέρμαΤη στάση των δανειστών αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο...
συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.

«Η Ελλάδα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, ωστόσο, οι θεσμοί δεν μπορούν να παράσχουν σαφήνεια για το χρέος. Αυτό δεν είναι ηθικά σωστό», σημείωσε.

υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση να ειπωθεί για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup είναι ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, το 2018, θα είναι αρκετά, ώστε να θέσουν το χρέος σε μια βιώσιμη πορεία.

«Χωρίς σαφήνεια στο χρέος, νιώθω σαν να προετοιμάζω μια ομάδα ποδοσφαίρου για έναν αγώνα για τον οποίο κανείς δεν μου έχει δείξει πού είναι το τέρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, τόνισε ότι «δεν μπορεί το ΔΝΤ να είναι καλό για τις μεταρρυθμίσεις και κακό για το χρέος» και πρόσθεσε: «Αν πιστεύουν οι δύο χώρες ότι είναι υπέροχος θεσμός το ΔΝΤ και το θέλουμε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να το ακούσουν και στα δύο».

Εξάλλου, εμφανίστηκε αιχμηρός και για τη στάση που τηρεί η ΕΚΤ, λέγοντας ότι δουλεύει με μυστήριους τρόπους και δεν μας λέει αν μοιράζεται τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: