31.5.17

O Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε τον ΔΟΛ...



Νέα εποχή από σήμερα για τα ΜΜΕ του ΔΟΛ. Οι φάκελοι με τις προσφορές για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναδεικνύεται νικητής αποκτώντας με...
22.892.600 ευρώ το ιστορικό Συγκρότημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε εφημερίδες (Το Βήμα, Τα Νέα) και περιοδικά, το 22,11% του Mega, το ραδιόφωνο του Βήμα 99.5, διάφορα sites (in.gr, tovima.gr, tanea.gr), το 50% των μετοχών της εταιρίας «Iris Εκτυπωτική» και το 41,2% του πρακτορείου διανομής «Αργος».

Το θέμα είναι πλέον τι θα συμβεί με τα άλλα ΜΜΕ που κατέχει ο ίδιος μια και είναι ευθέως ανταγωνιστικά με εκείνα που απέκτησε σήμερα.

Εκτός από τον Μαρινάκη προσφορές κατέθεσαν η DIMERA του Ιβάν Σαββίδη (φέρεται ότι πρόσφερε ποσό κοντά στα 11 εκατ. ευρώ) και οι εταιρείες VEGATA και New Mile (προσφορά 21 εκατ. ευρώ).

Σημειωτέον, όπως λέμε και στην έντυπη έκδοσή μας σήμερα, οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι εργαζόμενοι του (πρώην, πια) ΔΟΛ. Από το τίμημα το 75% πάει στις τράπεζες και τους προμηθευτές, ενώ το υπόλοιπο 25% μοιράζονται Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και, τελευταίοι, οι εργαζόμενοι. Χώρια που ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση απέναντί τους: θα κρατήσει μόνο όσους θέλει κάνοντάς τους φυσικά νέες συμβάσεις. 

Για τα ακίνητα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη η μεγαλύτερη προσφορά έγινε κατά πληροφορίες από την Alpha Bank που δίνει 3.780.000 ευρώ και φαίνεται ότι πλειοδοτεί...

efsyn.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: