19.5.17

Η πλήρης ανάκαμψη της χώρας...

http://avgi.gr/documents/10179/8105005/1-papadimoulia.jpg/9455dd96-341c-4633-9a9f-e751dde5bacf?t=1493367670479&imageThumbnail=3...είναι ο στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης...

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί πλήρως η 2η αξιολόγηση στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, με την ελληνική κυβέρνηση να...
έχει εκπληρώσει το δικό της «κομμάτι» της συμφωνίας, υπογραμμίζει ο Δ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του που δημοσιεύει το σλοβενικό δίκτυο ενημέρωσης «Večer». Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ήταν αποτέλεσμα των διαφωνιών και των υπερβολικών απαιτήσεων του ΔΝΤ και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν πίσω τους μια χώρα σε βαθύτατη κρίση, με ατελείωτα σκάνδαλα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, με την παρούσα κυβέρνηση να σημειώνει σημαντική πρόοδο σε πολλά πεδία δημόσιας πολιτικής, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν.

Για τις επόμενες εκλογές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει πως θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να συγκρίνει και να αξιολογήσει την περίοδο 2010-14 και την περίοδο 2015-19, δηλώνοντας αισιόδοξος πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρουν να βγάλουν οριστικά τη χώρα από την επιτροπεία.

Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης:

Οι υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε καθυστέρησαν για μεγάλο διάστημα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτές οι απαιτήσεις, που δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν, θα έφερναν αναμφίβολα περισσότερα «βάρη» στην ελληνική οικονομία.

Για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής:

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει το δικό της «κομμάτι» της συμφωνίας και τις δικές της υποχρεώσεις, που απορρέουν από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο του προγράμματος για 0,5%, αγγίζοντας το 4,1%.

Η τελική συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να συνεχίσει σε θετικό δρόμο, η αγορά να σταθεροποιηθεί και η οικονομία να αναπτυχθεί.

Για την «κληρονομιά» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «κληρονόμησαν» μια χώρα σε βαθύτατη κρίση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια, άφησαν πίσω τους αμέτρητα σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος κι έναν κρατικό μηχανισμό, που υπέφερε από κακοδιοίκηση και πελατειακές νοοτροπίες.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την εκπαίδευση και τη δημόσια διοίκηση, που θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν.

Για τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε από την πρώτη μέρα να προστατεύσει τα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που υπέφεραν πολύ από το 2010 και μετά. Ο τελικός στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χώρα να ανακάμψει πλήρως, να προχωρήσει η κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη και να βγει η Ελλάδα από την επιτροπεία.

Για τις επόμενες εκλογές:

Οι Έλληνες θέλουν να δουν την οικονομία να επανέρχεται στην κανονικότητα και γι’ αυτό ακριβώς δουλεύουμε.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2019, η ελληνική κοινωνία θα έχει να συγκρίνει μεταξύ δύο περιόδων: Της περιόδου 2010-14, όπου η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση και τη διαρκή λιτότητα, χωρίς καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, και από την άλλη της περιόδου 2015-19, για την οποία έχουμε ήδη καταγράψει σημαντική πρόοδο.

Είμαι αισιόδοξος ότι όταν οι Έλληνες πολίτες κληθούν να συγκρίνουν αυτές τις δύο περιόδους, θα αντιληφθούν αυτά που καταφέραμε σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και θα μας εμπιστευτούν για να συνεχίσουμε την εφαρμογή της προοδευτικής μας ατζέντας για την Ελλάδα...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: