17.5.17

Συνάντηση ναυτεργατών - Κουρουμπλή την Πέμπτη...

Πότε και πως έμεινε τυφλός ο  Παναγιώτης Κουρουμπλής;
Εν τω μεταξύ, αύριο, Πέμπτη 18 Μαϊου, το απόγευμα, μετά τη συνάντησή της στις 15:30 με τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, αναμένεται να...
συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεων.

Τα κεντρικά αιτήματα των απεργών είναι το κοινωνικοασφαλιστικό, το εργασιακό, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο στη Βουλή.

Η ΠΝΟ, σε γραπτό υπόμνημά της προς τον υπουργό, έχει θέσει το θέμα του μη προσδιορισμού του συντελεστή αναπλήρωσης στα συντάξιμα χρόνια των ναυτικών,(σ.σ: ένας ναυτικός με 20 χρόνια πραγματικής θαλάσσιας υπηρεσίας να μπορεί να λαμβάνει την ανώτατη σύνταξη), τη ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές, αλλά και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν. Επίσης, ζητά καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της υπερεργασίας στα πληρώματα των πλοίων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση, τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, καθώς, όπως αναφέρει, «ο αγώνας που διεξάγεται δεν αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτικούς αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: