19.5.17

Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για αξιόπιστη στρατηγική στη βιωσιμότητα του χρέους...


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους...
θεσμούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι τώρα θα αναζητηθεί μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε τα εξής: «Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας».

Ως προς τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Eurogroup της 22ας Μαίου για το ελληνικό ζήτημα, η Α. Μπράιτχαρτ παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή αναμένει την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία»...

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: