26.5.17

Ο φαύλος κύκλος της βίας...

Η αποτρόπαιη, τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς δικιολογημένα συγκλόνισε την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο. Την ίδια ώρα, όμως, στα...
ψιλά της ενημέρωσης περνούσε, για μια ακόμη φορά, μια εξίσου αποτρόπαιη ενέργεια, την οποία παραδέχθηκε χθες ο αμερικανικός στρατός: εκατό άμαχοι πολίτες κάθε ηλικίας σκοτώθηκαν σε «κατά λάθος» βομβαρδισμό της Μοσούλης από τα αμερικανικά στρατεύματα - οι λεγόμενες «παράπλευρες απώλειες» μιας μακάβριας στατιστικής χωρίς τέλος.

Ο φαύλος κύκλος της βίας ξεκίνησε το 2001, με τον διαβόητο, παγκόσμιο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, με βασικό θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων, το σύνολο σχεδόν του αραβικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής. Ελάχιστοι πολίτες της Δύσης γνωρίζουν ότι σήμερα μαίνεται ο πόλεμος σε επτά συνολικά χώρες, με την άμεση ή έμμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της Δύσης.

Μόνο στο μαρτυρικό Ιράκ, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από μετά την εισβολή του 2003. Η τεράστια πλειοψηφία των θυμάτων είναι άμαχοι και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βία και ο ευτελισμός της αξίας της ανθρώπινης ζωής είναι οι μαμές του τζιχαντιστή Φρανκεστάιν, δηλαδή του Ισλαμικού Κράτους.

Κάθε εγκληματική πράξη πρέπει να κρίνεται και να καταδικάζεται ξεχωριστά. Αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ο δολοφόνος του Μάντσεστερ κατάγεται από την Λιβύη, την οποία βομαβάρδιζε επί 6 μήνες το ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα τη σημερινή πλήρη διάλυση της χώρας.

Οι δυτικές κοινωνίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα: για να αποκτήσουμε ασφάλεια και να προστατέψουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία, οφείλουμε να στραφούμε ενάντια στις κυβερνήσεις μας, όταν, για παράδειγμα, αυτές συνεργάζονται, όπως η κυβέρνηση Τραμπ, με τη τυρρανική δυναστεία του Ριάντ, που έχει εξαπολύσει πολεμικές γενοκτονίες στη Υεμένη και το Μπαχρέιν.

Ο τερματισμός του πολέμου στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στο Ιράκ, και στις άλλες χώρες του αραβικού κόσμου είναι η μοναδική λύση για την απάλειψη της τρομοκρατίας στις δυτικές πρωτεύουσες. Ο φαύλος κύκλος της βίας θα σταματήσει όταν θα θρηνούμε όχι μόνο τα θύματα του Μάντσεστερ αλλά και της Μοσούλης...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: