29.5.17

Νέα επικοινωνία Αθήνας με Βερολίνο...

Παρίσι εντός της εβδομάδας για λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου...

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στο παρασκήνιο, προκειμένου να υπάρξει απόφαση στο...
Eurogroup της 15ης Ιουνίου για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Πρώτιστος στόχος της Αθήνας είναι η απόφαση να είναι τέτοια που θα επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τη χώρα μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Το Σάββατο, όπως έγραψαν οι «Ειδήσεις», για το ελληνικό χρέος συζήτησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G7 στην Ταορμίνα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ενημερωθεί για τα συμπεράσματα των συζητήσεων, κάτι που ενδεχομένως γίνει σήμερα, μέσω των συνδέσμων, οι οποίοι υπάρχουν μεταξύ των παραπάνω πλευρών.

Εντός της εβδομάδας, άλλωστε, θα υπάρξουν νέες επαφές μεταξύ της Αθήνας, του Βερολίνου και του Παρισιού, είτε σε επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουέλ Μακρόν, είτε σε επικοινωνίες που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Για να υπάρχει λύση, κάποιος εκ των Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντράγκι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή, ενώ υπουργός που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση επισημαίνει με νόημα πως «στις 15 Ιουνίου θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα χαρακτηρίζουν «σχεδόν καταστροφική εξέλιξη» τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, με τον πρωθυπουργό -όπως αποκάλυψε χθες η Realnews- να θέτει σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μια εβδομάδα αργότερα, μια εξέλιξη που δεν αποκλείεται να φέρει ακόμα και πολιτικές εξελίξεις, ενώ ήδη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια γιατί η κυβέρνηση ψήφισε τα μέτρα χωρίς να έχει λάβει εγγυήσεις για το χρέος, αλλά και την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: