27.5.17

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του ΕΣΡ...

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την καθυστέρηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στο θέμα των...

τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην "Αίθουσα Σύνταξης" της ΕΡΤ ενώ προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για να σταματήσει το μονοπώλειο στις μετρήσεις τηλεθέασης και ακροαματικότητας. 

Σημείωσε πως «κάθε μέρα που περνάει το Δημόσιο χάνει χρήματα», κάτι που όπως είπε «δεν γίνεται να συνεχιστεί». Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερούν οι τηλεοπτικές άδειες, καθώς υπάρχει τόσο η τεχνογνωσία, όσο και το νομοθετικό πλαίσιο.

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ όφειλε να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης χθες», τόνισε. Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν ανανεώσαμε τις άδειες γιατί είχαμε μια επαναστατική ιδέα στο μυαλό μας. Να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα» και συμπλήρωσε: «Νομίζουν κάποιοι ότι θα λειτουργούν αενάως με όρους κλειστού κλαμπ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Όπως ανέφερε, «κανένας από αυτή την κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε το αίσχος των "βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας" των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε κυρώσεις για όσους δεν εφαρμόζουν τον νόμο για την κρατική διαφήμιση, ενώ καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει επιλέξει να υπηρετεί ως κόμμα ένα πολύ συγκεκριμένο σύμπλεγμα συμφερόντων».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει μονοπώλιο στις εταιρείες μετρήσεων». Υπογράμμισε ακόμη ότι άμεσα θα προχωρήσει σχέδιο να σταματήσει το μονοπώλειο και να υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που μετρούν ακροαματικότητα και τηλεθέαση. 

Κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον  υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον ίδιο τον κ. Παππά ως ηθικούς αυτουργούς για την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για ολίσθημα του κ. Ψαριανού...





Δεν υπάρχουν σχόλια: