31.5.17

Η γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος...


Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ, Handelsblatt επικεντρώνεται στις προσπάθειες των ευρωπαϊκών θεσμών να πείσουν το...
ΔΝΤ να βελτιώσει τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ώστε κατά συνέπεια να μειωθεί και η ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν που προβλέπει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών.

Πάντως η Handelsblatt επισημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν φαίνεται διατεθειμένο να υποχωρήσει. «Η μόνη ελπίδα του Τσίπρα είναι τώρα μια άλλη πρόταση, διατυπωμένη από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον επί της Οικονομίας υπουργό του Μπρουνό Λεμέρ. Βάσει πηγών της εφημερίδας το Παρίσι πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής. Η γερμανική κυβέρνηση όμως βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση»..

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια: