11.5.17

Τζανακόπουλος: Τετ α τετ Τσίπρα με Λαγκάρντ στο Πεκίνο...

Σχετική εικόνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με Τραμπ...
Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα από αύριο στο Πεκίνο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
  Όπως...
είπε, κατά την παρουσία του στην κινεζική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.   Ακόμη, γνωστοποίησε ότι στο περιθώριο του φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. 
  Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή η επίσκεψη στο Πεκίνο γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να συμμετάσχει στις εργασίες του One Belt One Road, αντικείμενο του οποίου είναι, όπως τόνισε, «οι νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται στον "δρόμο του Μεταξιού" και μεταφράζεται σε ένα project της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις ύψους 1 τρις ευρώ την επόμενη 10ετία σε μια σειρά από χώρες». 
  Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι θα υπογραφεί ειδικότερα, ελληνοκινεζική συμφωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά από θέματα όπως ενέργεια, ψηφιακή πολιτική, νέες τεχνολογίες, υποδομές και χρηματοπιστωτικός τομέας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με Τραμπ   
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλτ Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου. «Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, δεν θα απέκλεια μία τέτοια συνάντηση», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα υπάρξει σύντομα επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον νέο γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: