27.5.17

Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική...

«Μύλος» με τις ευθύνες για τον έλεγχο του εκρηκτικού φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Λ. Παπαδήμου...

Απαντήσεις σχετικά με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον έλεγχο της αλληλογραφίας του...
πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου το απόγευμα της Πέμπτης, επιχειρεί να δώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εξετάζοντας με πολύ προσοχή όλες τις παραμέτρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγχυση δημιουργήθηκε μετά την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, ο οποίος έχει καταθέσει, πως το πρωί της Πέμπτης, όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο, πήρε και τέσσερις φακέλους του, όπως προβλέπει η διαδικασία, για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.

Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έχει στην διάθεση της τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, το οποίο καταγράφει ό,τι περνάει από εκεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση για το αποτέλεσμα της έρευνας, αλλά όπως έγινε γνωστό, αυτό θα ξεκαθαριστεί σύντομα.

Φρουρός Παπαδήμου: Εγώ παρέδωσε τον φάκελο στην ασφάλεια της Βουλής για έλεγχο

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει της κατέθση αστυνομικού της προσωπικής φρουράς του κ. Παπαδήμου που λέει ότι: «παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» και συνεχίζει στην κατάθεσή του: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Διαψεύδει η Βουλή

Από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει τέτοια κατάθεση, υπήρξε έντονη αντίδραση από κοινοβουλευτικές πηγές. Όπως υποστηρίζουν, την ημέρα του χτυπήματος οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Σημειώνουν μάλιστα ότι για να περάσει οποιοσδήποτε αστυνομικός που δεν ανήκει στην ασφάλεια του κοινοβουλίου απαιτείται ειδική διαπίστευση, που δεν δόθηκε, ενώ για τη χρήση των μηχανημάτων X-ray χρειάζεται προσωπική εντολή του φρουράρχου, που ούτε καν ζητήθηκε.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διατείνονται ότι το προσωπικό που έχει την ευθύνη των μηχανημάτων X-ray, είναι άρτια εκπαιδευμένο από εξειδικευμένες υπηρεσίες, με την τελευταία εκπαίδευσή τους να έχει γίνει μόλις προ 3 μηνών.

Σε κάθε περίπτωση για τη διευκόλυνση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με εντολή του φρουράρχου και του Προέδρου της Βουλής, δόθηκε ήδη το βίντεο που καταγράφει από κάμερα του προαυλίου τις εισόδους όλων των προσώπων που εισέρχονται στη Βουλή και περνάνε από τον ανιχνευτή X-ray, συνεπώς το οπτικό υλικό θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1

Σε τρία σημεία η αλληλογραφία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος λαμβάνει αλληλογραφία από τρία σημεία. Από την Ακαδημία Αθηνών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την οικία του. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας παίρνουν την αλληλογραφία, προβαίνουν σε έλεγχους στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια του την παραδίδουν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου που έπαιρναν μέχρι τώρα οι φρουροί του από το σπίτι του ελεγχόταν στη Βουλή, ενώ η αλληλογραφία που έφτανε στην Ακαδημία και στην τράπεζα της Ελλάδας ελεγχόταν στα μηχανήματα της Τράπεζας.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αρχές είναι αν υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας στον έλεγχο όλης της αλληλογραφίας από αυτά τα τρία σημεία και τα δύο σημεία ελέγχου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες και με όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, η Αντιτρομοκρατική δεν έχει βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το αν τελικά πέρασε ο συγκεκριμένος φάκελος από έλεγχο και από ποιο σημείο ελέγχου.

Για το λόγο αυτό αναμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου γίνεται μια προσπάθεια να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου και να δείξουν το αποτέλεσμα στους άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου προκειμένου να βεβαιωθούν ότι αυτός είναι ο φάκελος- βόμβα και να μην υπάρχει σύγχυση.

Επίσης πολλά θα ξεκαθαρίσουν και από την κατάθεση του κ. Παπαδήμου.


Γιατρός Παπαδήμου: Ήταν σίγουρος ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λουκά Παπαδήμου, Δημήτρη Βουγά «ο κ. Παπαδήμος, δεν μπορούσε να πει πολλά πράγματα, ήταν τρομοκρατημένος, σοκαρισμένος, τον ρωτήσαμε απλά πώς αισθάνεται και αμέσως ασχοληθήκαμε με την αντιμετώπιση των τραυμάτων» και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός απορούσε πώς έγινε η επίθεση αυτή εναντίον του, αφού ο φάκελος είχε ελεγχθεί.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: