10.5.17

Καμμένος: Το κλίμα αλλάζει προς το θετικό...

Σε «πανικό της αντιπολίτευσης, η οποία πριν από 1,5 μήνα έλεγε κλείστε το και υπογράψτε ό,τι σας ζητούν και κατά δεύτερον διέδιδε ότι δεν θα...
έρθει ποτέ η συμφωνία και ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, να γίνουν εκλογές για να υπάρξει μία άλλη κυβέρνηση που θα κάνει τη συμφωνία», απέδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τις αιτιάσεις (της αντιπολίτευσης) ότι η κυβέρνηση υπέγραψε τέταρτο μημόνιο χωρίς να παίρνει καν κάτι για το χρέος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό REAL FM.

«Η στρατηγική που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, η κυρία Γεννηματά και τα βοηθητικά κόμματα σε αυτούς κατέρρευσε με την επίτευξη της συμφωνίας, με την είσοδο σε μία καινούργια εποχή, που ουσιαστικά δίνει μία προοπτική για δύο χρόνια στην κυβέρνηση αυτή και παράλληλα τη λύση του χρέους», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα λάβει η χώρα, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι «μέχρι τώρα υπήρχε η προϋπόθεση των μέτρων που ισχύουν άμεσα, προκειμένου να πάρουμε χρήματα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε μέτρα τα οποία παίρνουμε τώρα, αλλά μέτρα τα οποία θα παρθούν μετά από δυο χρόνια και τα οποία συνδυάζονται με αντίμετρα και αφορούν το σύνολο των πολιτών». Όπως ανέφερε, αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Ιουλίου 2015, η οποία ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση, ενώ νομιμοποιήθηκε και από τον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα επιβαρυνθούν το 2019 και το 2020, σημειώνοντας ότι «οι ελαφρύνσεις έρχονται το 2019. Εκεί συμφωνήθηκαν, το 2019, είναι τα αντίμετρα της μειώσεως του συντελεστή της φορολογίας και του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ. Είναι για το 2019, δεν είναι για το 2018».

«Το '18 δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά και έτσι όπως φαίνεται να προχωρά η οικονομία και η ισχυρή στήριξη που υπάρχει, και από τη μεριά των συμμάχων μας και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλά και από την Ευρώπη, νόμιζω ότι το κλίμα αλλάζει προς το θετικό και αντί η αντιπολίτευση αυτήν τη στιγμή να βγει και να πάρει ένα μερίδιο αν θέλετε από αυτήν τη θετική για την πατρίδα μας προοπτική, βγαίνουν και γκρινιάζουν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα ειδικά μισθολόγια, απάντησε ότι ουσιαστικά θα υπάρξει άυξηση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στους στρατιωτικούς, ενώ χαρακτήρισε «παραπλανητικά» διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές, καθώς, όπως είπε, «δεν παρουσιάζουν με τι αντικαθίστανται οι περικοπές στις οποίες αναφέρονται».

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, με τα μέτρα και τα αντίμετρα να εφαρμόζονται και θα κρίνει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ότι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα σε συγκεκριμένο κωδικό του ΥΕΘΑ, όμως επειδή τα μισθολόγια του ΥΕΘΑ είναι συνδεδεμένα με εκείνα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και του υπουργείου Ναυτιλίας για το Λιμενικό, δεν μπορεί να γίνει η εκταμίευση. «Μόλις τακτοποιηθεί η ταμειακή διαδικασία θα τα αποδώσουμε άμεσα», επισήμανε ο κ. Καμμένος, εγκαλώντας, ταυτόχρονα, τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, οι οποίοι, όπως είπε, δεν μπήκαν στην συζήτηση για να βρεθεί μια λύση, αλλά «το τίναξαν στον αέρα».

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης του κ. Καμμένου κατέλαβαν τα εθνικά θέματα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις του κ. Γ. Κουμουτσάκου και του κ. Άδ. Γεωργιάδη για «ανερμάτιστες δηλώσεις» σχετικά με τα Σκόπια και το χριστιανικό τόξο ως απάντηση στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, είπε, καταρχήν, ότι «αν ζούσε ο Κωνστανίνος Καραμανλής, οι Κουμουτσάκος και Γεωργιάδης θα τον είχαν διαγράψει». Υπενθύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπου είχε αποφασιστεί ομόφωνα να μη γίνει δεκτή η ονομασία «Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα, υπενθυμίζοντας, εξίσου σχετική δήλωση, στην οποία είχε προβεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «με δάκρυα στα μάτια».

«Να απαντήσουν: Άλλαξε κάτι από τη θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Αυτόν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή εκτελεί σήμερα η ΝΔ, αυτόν προδίδει και αυτόν διαγράφει», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας: «Δεν θα προδώσω ποτέ ούτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ούτε την εθνική θέση. Αν τα 'χει ξεπουλήσει ο Κυριάκος και η Ντόρα και ακολουθούν "οι Κουμουτσάκοι", αυτή η ΝΔ δεν εκπροσωπεί τη ΝΔ του Κωνστανίνου Καραμανλή». «Αν είναι ανερμάτιστες οι δηλώσεις μου, τότε είναι ανερμάτιστες και οι δηλώσεις του Κωνστανίνου Καραμανλή», πρόσθεσε.

Απαντώντας επί του περιεχομένου των επικρίσεων που δέχεται, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η «πλειοψηφία των βουλευτών στη Βουλή των Σκοπίων αποτελείται από αλβανικά κόμματα -στα οποία έχουν προσχωρήσει και οι αντίπαλοι του Γκρούεφσκι- και γι' αυτό δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση» και επικρίνοντας, από την πλευρά του τον κ. Κουμουτσάκο, τόνισε ότι «η πολιτική γίνεται με πραγματικά στοιχεία κοινώς αποδεκτά». Όπως τόνισε, η θέση για σύνθετη ονομασία erga omnes (έναντι όλων) της γειτονικής χώρας «ήταν θέση που πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έλεγε ανερμάτιστη και τη θέση του Κώστα Καραμανλή όταν έθεσε βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στον ΝΑΤΟ. Έκαναν δημόσιες σχέσεις με την κ. Κλίντον εις βάρος της εθνικής θέσης».

Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με σύνθετη ονομασία, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμφωνεί, εγώ δεν συμφωνώ».

Ως προς το χριστιανικό τόξο, επισήμανε ότι είναι κοινώς αποδεκτό πως υπάρχει προσπάθεια εξάρσεως του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια. «Έρχονται χρήματα από περίεργες πηγές, μέσω Τουρκίας, προς πανεπιστήμια, για το χτίσιμο τεμενών σε Αλβανία, Σκόπια, Κόσσοβο. Δημιουργούν ομάδες εξτρεμιστών που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Εκπαιδεύουν ανθρώπους που έρχονται από τη Συρία και πάνε στη Συρία για να πολεμήσουν με τον ISIS», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός μπορεί να ανακοπεί και με την αντίδραση των χριστιανικών πληθυσμών που βρίσκονται υπό απειλή και με τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους που δεν πιστεύουν στην τρομοκρατία και είναι η πλειοψηφία», συμπλήρωσε. «Πρέπει να σταματήσουμε τον ακραίο ισλαμικό φονταμενταλισμό, γιατί αυτός οδήγησε την Τουρκία σε μεταστροφή από κοσμικό κράτος με τις αρχές του Κεμάλ Ατατούρκ σε μία κοινωνία όπου η πλειοψηφία των γυναικών φοράει μπούργκα», υποστήριξε, σημειώνοντας: «(Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός) πρέπει να σταματήσει, αλλιώς θα οδηγήσει σε (τρομοκρατικά) χτυπήματα στο μέλλον».

Ερωτηθείς για την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος», ο κ. Καμμένος απάντησε ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τονίζοντας ότι η άσκηση διεξάγεται σε διεθνή ύδατα και αφορά υποβρύχιες βολές. «Ήδη έχουν παραβιάσει το αίτημα για τη διεξαγωγή της άσκησης, αν κάνουν βολές επιφανείας, αυτό σημαίνει κλιμάκωση και θα δημιουργήσει πρόβλημα στον εναέριο χώρο μας», ανέφερε και κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως κάνουν κάθε μέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις»...

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: