26.5.17

Ερώτηση βουλευτών για τις επιπτώσεις της «Ελληνικός Χρυσός»...


...στις Σκουριές...
12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, αν έχει...
διερευνήσει τις δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός» και τις επιπτώσεις τους, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους «καταστροφικές είναι οι επιπτώσεις στην ποιότητα αλλά και την ποσότητα του νερού, των δραστηριοτήτων».

Οι βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γιώργο Σταθάκη καταγγέλλουν πως η εταιρεία πραγματοποιεί αντλήσεις αποστράγγισης υδάτων σε γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών, και ζητούν να λάβει μέτρα ώστε να προστατέψει τα υδατικά αποθέματα της περιοχής.

Οι βουλευτές επικαλούνται καταγγελίες του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» πραγματοποιεί κατά τους δύο τελευταίους μήνες αντλήσεις «αποστράγγισης» υδάτων σε γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών, με εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα να αντλούνται σε εικοσιτετράωρη βάση.

«Αυτού του είδους η δραστηριότητα φυσικά έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην ποιότητα αλλά και την ποσότητα του νερού της περιοχής. Το γεγονός αυτό ήδη φαίνεται από τη μείωση της παροχής νερού από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τον οικισμό της Μ. Παναγίας, αλλά και από τη δραματική μείωση του νερού σε κοντινό φράγμα», όπως αναφέρεται.

Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές:

Ιγγλέζη Κατερίνα

Αντωνίου Χρήστος

Δημαράς Γιώργος

Δριτσέλη Παναγιώτα

Καββαδία Αννέτα

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καστόρης Αστέριος

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Παπαδόπουλος Νίκος

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)


Ψυχογιός Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: