29.4.17

Και τη Wikipedia μπλόκαρε ο Ερντογάν...

Ταγίπ ΕρντογάνΝέες καταγγελίες για καταστολή της ελευθερίας λόγου στο διαδίκτυο στην Τουρκία, καθώς οι αρχές της χώρας μπλόκαραν  σήμερα την...
πρόσβαση στην Wikipedia, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός επιτήρησης του ίντερνετ Turkey Blocks.

Το μπλοκάρισμα της online εγκυκλοπαίδεια έγινε σε όλες τις γλώσσες και εντοπίστηκε το πρωί στις 8. «Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Άγκυρα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Twitter και Facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις μαχητών, αλλά η κυβέρνηση από την πλευρά της το αρνείται ισχυριζόμενη ότι τα συστήματα πέφτουν λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα.

Όμως, τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του διαδικτύου υποστηρίζουν πως τα μπλακάουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα και έχουν εν μέρει στόχο να σταματήσουν τη «διάδοση προπαγάνδας».

Το μπλοκάρισμα στο ελεύθερο ίντερνετ και τα «λουκέτα» σε πλήθος έντυπων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης έρχεται να προστεθεί στις μαζικές συλλήψεις αντιφρονούντων, το πογκρόμ απολύσεων στον δημόσιο τομέα, τους βομβαρδισμούς και τις συστηματικές δολοφονίες άμαχων Κούρδων πολιτών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: