28.4.17

Παρά το διαρκές vertigo της ΝΔ...

...έκλεισε η πολιτική συμφωνία και τώρα κλείνει και η τεχνική, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας...

«Η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας, που την έχει οδηγήσει η ΝΔ», ήταν το μήνυμα που...
έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για την τροπολογία για το λαθρεμπόριο, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές vertigo. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας -είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία».

Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε επίσης την εκτίμησή του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα γίνει γραφικός ζητώντας εκλογές, αλλά τώρα, υποστήριξε πως διαπιστώνει ότι θα γίνει γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η αντιπαράθεση στη Βουλή είχε ως αιχμή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη για τα παλαιά χρέη επιχειρήσεων που αλλάζουν τώρα ιδιοκτησία. Μια τροπολογία για την οποία, όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, η ΝΔ θα έπρεπε να επικροτήσει, δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κόπτεται -υποτίθεται, είπε ο Αλ. Τσίπρας- για τις επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την απόσυρσή της και την επανακατάθεσή της ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. «Αν δεν το κάνετε αυτό, εγείρονται αυτονόητα ερωτηματικά για το ποιοι κρύβονται πίσω από την τροπολογία», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του κοινοβουλίου και να αποσύρετε την τροπολογία», είπε στον πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ότι αν έρθει κανονικά ως υπουργική τροπολογία θα την συζητήσει.

Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο για να σημειώσει ότι η αγωνία του αρχηγού της Ν.Δ. είναι ότι η τροπολογία κατατέθηκε από βουλευτή. «Το πρόβλημά του είναι η υποτίμηση του βουλευτή και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Πιστεύει ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να έχουν ρόλο στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε. «Η ΝΔ υποβάθμιζε το ρόλο της Βουλής όταν ο κ. Σαμαράς δεν είχε απαντήσει σε ούτε μια ερώτηση επί πρωθυπουργίας του», συμπλήρωσε.


Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να γίνονται διαγωνισμοί και να χρεώνονται οι επενδυτές πρόστιμα των προηγούμενων διοικήσεων». «Δεν μπορεί να σταθεί αυτό… Η ΝΔ γίνεται κόμμα διαμαρτυρίας χωρίς εναλλακτική πρόταση» είπε. «Να γίνει κανονικά η διαδικασία, και θα αναλάβουν όλα τα κόμματα τις ευθύνες τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: