27.4.17

H ανατροπή της 10ετίας στην Τούμπα...

Νίκησε με 4άρα ο ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό, ανατρέποντας το 2 - 0 του πρώτου αγώνα...

Με 10 παίκτες ο Παναθηναικός στο τελευταίο 20λεπτο, με τους πράσινους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία ...

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής του αποψινού δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας, συντρίβοντας με 4-0 το «τριφύλλι» και...
εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο «δικέφαλος» ήταν τυχερός στο πρώτο ημίχρονο που δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται ελέω Γλύκου, με τον Βίκτορα Κλωναρίδη να είναι ο μοιραίος για τον Παναθηναϊκό χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η είσοδος στο ματς του Μπίσεσβαρ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα και τον οδήγησε σε μία ακόμη μεγάλη ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο επιθετικά στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 4ο λεπτό ο Μπεργκ έβγαλε μόνο του τον Κλωναρίδη που αντί να σουτάρει προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα, με τον Χουλτ να σεντράρει στην εξέλιξη της φάσης και τον Βιγιαφάνιες να σουτάρει δυνατά, αναγκάζοντας τον Γλύκο να αποκρούσει ενστικτωδώς.

Ο «δικέφαλος» ωστόσο ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 14’ μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πέλκα που έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Βλαχοδήμου (1-0).

Ο «δικέφαλος» μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπίσεσβαρ έβγαλε θαυμάσια σέντρα και ο Μάτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο μέσα σε πανδαιμόνιο.

Στο 67’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Μπεργκ δεν έκανε το πλασέ στην κίνηση όπως θα ήθελε, αλλά στο 69’ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ, ο Πρίγιοβιτς έκανε την προβολή, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια και ο Μάτος πλάσαρε άουτ από το μισό μέτρο.

Στο 72’ ο Χουλτ αποβλήθηκε με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα και ένα λεπτό αργότερα ο Σάκχοφ με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, γράφοντας το 3-0.

Στο 80’ ο Μολέδο εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Μολίνς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπεργκ τη δεύτερη από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 82’ ο ΠΑΟΚ βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Τσίμιροτ να βρίσκει τον Μπίσεσβαρ, που με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά στο 83’ ο Μπίσεσβαρ πέρασε τον Κουτρουμπή και σέρβιρε στο… πιάτο το 4-0 στον Πρίγιοβιτς εν μέσω αποθέωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: