28.4.17

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη...

Αλέξης Τσίπραςγια τροπολογία στη Βουλή...

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι...
πρόκειται για επεισόδιο που δημιούργησε η αντιπολίτευση για να μη συζητηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις αιτιάσεις το εξής: «Ονομάζετε φωτογραφική διάταξη τη δυνατότητα που δίνεται στους εργαζόμενους να συνεχίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης». «Δεν διαγράφεται κανένα πρόστιμο. Πρόστιμα διαγράφατε εσείς -και έρχονται δικογραφίες στη Βουλή».

«Αυτή η τροπολογία είναι οριζόντια. Αφορά κάθε επιχείρηση στη εξής, όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ. Για τη ΣΕΚΑΠ την ευθύνη του λαθρεμπορίου την έχουν κάποιοι πιο πριν.Σε ποιο πλαίσιο ανομίας λειτουργούσαν τόσα χρόνια;» αναρωτήθηκε.

Από το βήμα του Κοινοβουλίου τόνισε πως «από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές βέρτιγκο. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία».

Κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι υποτιμά το βουλευτή, ζητώντας να επανακατατεθεί η τροπολογία από υπουργό. Γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία.

Πρόστιμα διαγράφατε εσείς και ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών, σε μεγάλες επιχειρήσεις μέσα σε μια νύχτα, στα πετρέλαια και το λαθρεμπόριο! Αφήστε τα αυτά. Είναι ντροπή! Και έρχονται οι δικογραφίες στη Βουλή.

«Δεν διαγράφεται κανένα πρόστιμο. Οι καταλογισμοί για τις τελωνειακές παραβάσεις ισχύουν και ισχύουν γι΄αυτούς που τις διέπραξαν και ούτε σβήνεται, ούτε προκαλείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Τι γίνεται: δίνεται η δυνατότητα σε μια υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους. Και αυτό εσείς το ονομάζετε φωτογραφική διάταξη. Ξέρετε τι είναι φωτογραφικό; Το μένος σας απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή, που δεν θέλει να σας παραδοθεί. Που δεν θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή. Που είναι ακόμα και σήμερα παρούσα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 
Μητσοτάκης: Να επανακατατεθεί από αρμόδιο υπουργό

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ζητώντας να μάθει «ποιους αφορά η τροπολογία», καθώς επίσης αυτή να αποσυρθεί και να επανακατατεθεί από αρμόδιο υπουργό.

Όταν κ. Τσίπρα, μιλήσατε ως πρωθυπουργός από αυτό το βήμα, κλείσατε την ομιλία σας συγκινημένος λέγοντας ότι είστε κάθε λέξη του συντάγματος. Ορίζει ή δεν ορίζει το Σύνταγμα ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η τροπολογία, χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους;

«Σας προτείνω μία συμβιβαστική λύση. Θα αποσύρετε την τροπολογία, η οποία δεν είναι κατεπείγουσα. Θα την ξανακαταθέσετε, αφού πρώτα ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», είπε.

Διαφορετικά είστε υπόλογος κύριε Τσίπρα διότι υπονομεύετε με προσωπική σας ευθύνη τη διαδικασία και είστε υπόλογος διότι αφήνετε να κρέμονται σκιές για χαριστικές ρυθμίσεις και διαγραφές χρεών από λαθρεμπόρια που εγείρουν πολύ εύλογα ερωτήματα».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «εάν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς».

Επανέφερε το θέμα των χθεσινών καταγγελιών του για την κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης. Παρότι αναγνώρισε ότι ούτε πριν ήταν υποδειγματική η λειτουργία του Κοινοβουλίου, όμως «εσείς έχετε ξεπεράσει κάθε όριο».

Η συνεδρίαση έγινε μετά από πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την πλευρά του Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι η τροπολογία, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδη, απηχεί τις θέσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.


Την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας έκανα χθες η Ν.Δ. και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: