27.4.17

Αισιόδοξος για κλείσιμο της αξιολόγησης...

μέσα στον Μάιο ο Ντάισελμπλουμ...

«Πριν το τέλος του επόμενου μήνα ελπίζω να ανακοινώσω τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση»

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης μέσα...
στον Μάϊο εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμλουμ, μιλώντας στη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα που έλαβε χώρα σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά την τοποθέτηση του για το ελληνικό ζήτημα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η β’ αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα, κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία» σε τεχνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πριν το τέλος του επόμενου μήνα ελπίζω να ανακοινώσω τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση».

Αναγνώρισε, ταυτόχρονα, ότι η 10ετής περίοδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% «πρέπει να μειωθεί», αλλά και τις πολλές τομές που έγιναν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος.


Όσον αφορά την απουσία του  από την προηγούμενη συνεδρίαση της ολομέλειας των Ευρωβουλευτών, (έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ευρωπαϊκό νότο, τα ποτά και τις γυναίκες), ζήτησε συγνώμη, επικαλούμενος πολιτικά ζητήματα στην Ολλανδία. Παράλληλα επανέλαβε ότι η δήλωση για τα «ποτά και τις γυναίκες» δεν είχε στόχο να προσβάλει κανένα στον ευρωπαϊκό Νότο...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: