28.4.17

«Μικροπολιτικά τεχνάσματα» η «έκκληση» της Λεπέν...



...στους ψηφοφόρους του Μελανσόν

Ο εκπρόσωπος του Μελανσόν, ο Αλεξίς Κορμπιέρ, αντέδρασε αμέσως στην έκκληση της ακροδεξιάς υππψηφίου...

καλώντας τους ψηφοφόρους της Αριστεράς να μην πέσουν στην "παγίδα" της "δόλιας ομιλίας της". "Πρόκειται για εκλογική μικροπολιτική, δεν είναι και πολύ αξιοπρεπές", πρόσθεσε. Ένας άλλος εκπρόσωπος της αριστεράς απέρριψε επίσης το κάλεσμα της Λεπέν. "Η απάντησή μου: η πρώτη ένδειξη της ανυπακοής, είναι η άρνηση του φασισμού. Δεν θα περάσουν!" έγραψε στο Twitter.

Ο Μελανσόν, ο υποψήφιος της "Ανυπότακτης Γαλλίας", κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών με ποσοστό λίγο πάνω από το 19%. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν θα πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο γιατί αρνούνται να επιλέξουν "μεταξύ της πανούκλας και της χολέρας", δηλαδή μεταξύ της ακροδεξιάς και ενός υποψηφίου που κρίνεται υπερβολικά (νεο)φιλελεύθερος.

Σε βίντεο, που αναρτήθηκε σήμερα, η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, η οποία βγήκε δεύτερη σε ψήφους στον α' γύρο των γαλλικών εκλογών, καλεί τους ψηφοφόρους του Ζακ Λυκ Μελανσόν να την ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο. Όπως η ίδια τονίζει στο βίντεο, αναγνωρίζει ότι παρά τις ριζικές τους διαφορές, ο Μελανσόν έκανε μια "αξιοσέβαστη" και "θετική" καμπάνια, σημειώνοντας ότι σε σχέση με την καμπάνια του 2012 ο ίδιος αντικατέστησε τις "κόκκινες σημαίες" με τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας.

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους των Ανυπότακτων, η Λεπέν, τους καλεί να την ψηφίσουν, λέγοντας οτι ο Μακρόν είναι η συνέχεια με ακόμα πιο καταστροφικούς όρους του έργου του απερχόμενου προέδρου Ολάντ.

Υπόσχεται επίσης ότι θα... υπερασπιστεί τη δημοκρατία (!) και θα προστατεύσει τους Γάλλους εργαζόμενους σε αντίθεση με τον Μακρόν...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: