28.4.17

Χαρτζιλίκι πήραν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ...

υπό την απειλή εισαγγελέα...

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για τους εργαζομένους που έχουν μείνει να στηρίζουν το συγκρότημα. Μετά την...
καταβολή δύο μηνιάτικων και την επιστροφή σε κάποια κανονικότητα, η έλευση του εκκαθαριστή σήμαινε νέο γύρο δυσκολιών για τους εργαζομένους. 

Αφού πέρασε ο Απρίλιος χωρίς να γίνει καμία καταβολή, οι εργαζόμενοι ανέμεναν ότι σήμερα θα πάρουν ένα 15νθημερο. Τελικά αργά το απόγευμα πληροφορήθηκαν ότι τελικά στους λογαριασμούς τους θα μπει ένα έναντι του έναντι! Δηλαδή οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν στο προσωπικό ένα ποσοστό περίπου 60% του 15νθημέρου! 

Ετσι πρακτικά οι εργαζόμενοι μπήκαν ένα ακόμη μισθό μέσα. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας διαφθοράς έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για την οικονομική κατάσταση του ΔΟΛ και τις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και αν οι υποχρεώσεις στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ πληρώνονται κανονικά με αποτέλεσμα ο εκκαθαριστής και οι τράπεζες να καλύπτουν αυτές τις υποχρεώσεις στο ακέραιο αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις πληρωμές στο προσωπικό.

Δυστυχώς υπάρχει φόβος ότι η εισαγγελική παρέμβαση θα προκαλέσει πρόβλημα στην υπό εξέλιξη διαδικασία πλειστηριασμού του ΔΟΛ που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκκαθαριστή στις 31 Μαΐου με το άνοιγμα των προσφορών που θα έχουν υποβληθεί. Ευχόμαστε να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι το υπόλοιπο του μισθού τους και τέλος του μήνα να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία πώλησης, να μπει στον ΔΟΛ φερέγγυος επενδυτής και να συνεχίσουν να εκδίδονται τα έντυπα του...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: