25.4.17

Αντιδράσεις για το (χθεσινό) πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν...


Οι Συντάκτες απαντούν σε καλόπιστους (κι όχι μόνο) αναγνώστες...
Aντιδράσεις κυρίως στα social media προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών (είχε τίτλο «Η Γαλλία μπροστά στην χειρότερη επιλογή») με αρκετούς να λένε ότι...
επιχειρήθηκε εξίσωση της Λεπέν και του Μακρόν ενώ κάποιοι επιτέθηκαν με απρεπή σχόλια και στη διεύθυνση της εφημερίδας... 
Οι Συντάκτες απάντησαν σήμερα σε καλόπιστους (αλλά και κακόπιστους) αναγνώστες τους, που έκαναν παραλληλισμούς με το «Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας», ξεκαθαρίζοτας ότι το χθεσινό πρωτοσέλιδό τους  απηχούσε την ξεχωριστή και ευρύτατα αριστερή σκοπιά με την οποία προσεγγίζουν και τη γαλλική πραγματικότητα, μακριά από δογματισμούς και απλουστεύσεις, χωρίς να παίρνουν.. «γραμμή» από κανέναν.
Συγκεκριμενα στο editorial του σημερινού φύλλου αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Θεωρούμε αυτονόητο ότι όταν προκύπτει τελικά ένα δίλημμα, όπως στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, οι ψηφοφόροι, παρά τη δυσκολία, είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν τον σαφώς λιγότερο κακό υποψήφιο.
Αυτά για τους καλόπιστους αναγνώστες μας, που ίσως να νόμισαν ότι θεωρήσαμε την επιλογή ως ψευτοδίλημμα, κάνοντας παραλληλισμούς με το «Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας».
Οσο γι' αυτούς που καραδοκούν για να πλήξουν την «Εφημερίδα των Συντακτών», υπηρετώντας γνωστούς πολιτικούς και εκδοτικούς στόχους, η συντονισμένη επίθεσή τους επιβεβαιώνει ότι η ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας είναι πράγματι κάρφος στα μάτια τους.

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: