27.4.17

Ξεκίνησε νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους θεσμούς...


  Θετικά μηνύματα από Κομισιόν και Βερολίνο...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Η σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών ξεκίνησε στις 14.00 - Κυβερνητική αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς - Το...
Βερολίνο εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα
Σύμφωνα με το avgi.gr, σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Οι δύο πλευρές θέτουν επί τάπητος τα 4 κείμενα συμφωνίας, ανταλλάσσοντας παρατηρήσεις στα επιμέρους ζητήματα.

Η πρώτη επαφή Τσακαλώτου με τους δανειστές επί ελληνικού εδάφους προχθές ήταν ενδεικτική των προθέσεων της ελληνικής πλευράς να κλείσει το συντομότερο όλα τα ανοικτά μέτωπα της συνολικής τεχνικής συμφωνίας.

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων διεξήχθησαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Τα τεχνικά κλιμάκια επεξεργάζονται τα θέματα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπου δεν υπάρξει συμφωνία, θα χρειαστεί περαιτέρω πολιτική διαπραγμάτευση μεταξύ υπουργών και επικεφαλής των θεσμών.


Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προβλέπει πως «σύντομα» θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα για την αποδέσμευση των νέων δόσεων των δανείων, την επομένη της επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

«Επί της ουσίας, η αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη έχει στόχο η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, αυτό παραμένει η προϋπόθεση για να συνεχιστεί το πρόγραμμα βοήθειας όπως και η συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε ο Γενς Σπαν, ένας από τους Γερμανούς υφυπουργούς Οικονομικών.

«Παραμένω αισιόδοξος ότι θα αυτό θα επιτευχθεί σύντομα», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έγινε χθες.

Διαβαστε περισσότερα, ΕΔΩ.

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: