27.4.17

«Βρετανικές ψευδαισθήσεις»...

Άνγκελα Μέρκελ...τα ίσα δικαιώματα με την Ε.Ε...

Προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας τους Βρετανούς ότι δεν μπορούν να ελπίζουν ότι...
θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

Μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο η Άγκελα Μέρκελ  επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν και καλλιεργού «ψευδαισθήσεις» προς αυτήν την κατεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μία τρίτη χώρα δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα ή προνόμια με μία χώρα μέλος», δήλωσε λίγες ώρες πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα θέσει τις κόκκινες γραμμές της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις για τους όρους του διαζυγίου με τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Μέρκελ επανέλαβε πως η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν προτίθενται να δώσουν στην Βρετανία πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς την διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το αρνείται το Λονδίνο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται επίσης το στάτους του City του Λονδίνου. Ένα επίσης ακανθώδες θέμα είναι ο «λογαριασμός» που καλείται να πληρώσει το Λονδίνο για να αποχωρήσει από την Ένωση.

Σε αυτό το σημείο, η καγκελάριος θεωρεί ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει εξ αρχής να περιλαμβάνουν το ζήτημα των υποχρεώσεων της Βρετανίας, περιλαμβανομένων αυτών που έχει αναλάβει και θα ισχύουν και μετά το Brexit.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο λογαριασμός ανέρχεται, σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσόν.

Στο μέτωπο με την Άγκυρα η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ένωση και την Άγκυρα επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Αναφερόμενη στην έγκριση της συνταγματικής μεταρρύθμισης που ενισχύει τις εξουσίες του Ερντογάν και στα πογκρόμ που οργανώνει η τουρκική ηγεσία η ίδια δήλωσε το εξής:

«Οι γερμανοτουρκικές, αλλά επίσης οι σχέσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: