20.4.17

Φαίνεται πως πρόσθεσαν το όνομα του Σάλλα την τελευταία στιγμή...


...σε μια -νέα- ποινική δίωξη με προφανή ποινική αστοχία, καθώς οι αγορές και οι πωλήσεις ομολόγων είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα.

Τι λέει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς...

"Μπάζει" από παντού η νέα ποινική δίωξη κατά του Μιχάλη Σάλλα για την πώληση ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Τράπεζα Πειραιώς το έτος 2009. Διαβάζοντας το...
κείμενο δημιουργείται η εντύπωση στον καθένα πως το όνομα του Σάλλα προσετέθη στο τέλος, πράγμα που δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτήματα για τη δίωξη που στρέφεται κατά του τραπεζίτη. Ο ίδιος χαρακτηρίζει αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία την αγορά και πώληση ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στη δήλωσή του:

"Πληροφορούμαι και πάλι μέσω του Τύπου, ότι ασκήθηκε σε βάρος μου και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, ποινική δίωξη.

Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι από το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς, το έτος 2009.

Πρόκειται δηλαδή για μια αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία ως προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεσή τους τα μέλη των Διοικήσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων.

Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα, ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: