27.4.17

Παραμένουν στην Αθήνα οι θεσμοί...

Παραμένουν στην Αθήνα οι θεσμοί – Το μεσημέρι συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης - MediaΤο μεσημέρι συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης...

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Η...
χθεσινή μέρα κύλησε χωρίς συνάντηση με το ενδεχόμενο να παραμείνει η αποστολή των δανειστών στην Αθήνα και μετά την Πρωτομαγιά, να παραμένει ανοιχτό.

Η αναβολή της χθεσινής συνάντησης αποδόθηκε σε φόρτο εργασίας των εκπροσώπων των δανειστών, οι οποίοι έχουν και να συντάξουν τα κείμενα των τεσσάρων μνημονίων, δηλαδή, του αναθεωρημένου μνημονίου με τους Ευρωπαίους, το αντίστοιχο με το ΔΝΤ και τα δύο τεχνικά τους κείμενα.

Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημερώνει τους ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το κουαρτέτο να παραμείνει στην Αθήνα και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι την Πρωτομαγιά.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί, παραμένει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση λίγων ημερών, ώστε να συμφωνηθεί το σύνολο του όγκου των κειμένων που συντάσσονται.


Όπως και να ‘χει, η συμφωνία θα πρέπει να έχει κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφού θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή, αλλά και η έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: