25.4.17

Αναβλήθηκε η δίκη Λαγού-Μίχου για την επίθεση στο «Συνεργείο»...

Αναβλήθηκε η δίκη Λαγού-Μίχου για την επίθεση στο «Συνεργείο»Για τις 2 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας λόγω παρέλευσης του...
ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, η δίκη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, καθώς και επτά ακόμη κατηγορουμένων για την  επίθεση στο κοινωνικό στέκι "Συνεργείο", τον Ιούλιο 2013.

Απόντες από τα δικαστήρια όπου επρόκειτο να συζητηθεί η υπόθεση ήταν οι βουλεύτες Μίχος -Λαγός.

Συγκεκριμένα οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα - απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη φθορά ξένη ιδιοκτησία και οπλοφορία. Οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την κατηγορία, "Περί ώρα 19.30 της 10/7/2013, στην Ηλιούπολη Αττικής συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρίνου Αντύπα 4Α, ομάδα είκοσι (20) περίπου ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία πενήντα (50) περίπου δικύκλων με δύο επιβαίνοντες σε κάθε ένα εξ αυτών, φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου, που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα δίκυκλα μοτοποδήλατα και διέφυγαν με κατεύθυνση την Αργυρούπολη Αττικής".

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση και ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: