28.4.17

Νέο αντικαταστάτη της στο κόμμα...

Νέο αντικαταστάτη της στο κόμμα όρισε η Λεπέν, μετά τις αντιδράσεις...όρισε η Λεπέν, μετά τις αντιδράσεις...

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή της Μαρίν Λεπέν ότι στην ηγεσία του κόμματος τοποθετεί προσωρινά τον Ζαν Φρανσουά Ζαλκ, τα στελέχη του...
"Εθνικού Μετώπου" εξεγέρθηκαν με αποτέλεσμα να τον "ξηλώσει" και να τοποθετήσει τον Στιβ Μπριουά, δήμαρχο της πόλης Ενέν Μπομόν στο γαλλικό βορρά. 

Πριν από τρία 24ωρα, η Λεπέν έδωσε το δαχτυλίδι στον 60χρονο δημοσιογράφο από το Λίβανο και ένθερμο υποστηρικτή του πατριάρχη της Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν. Του ανέθεσε προσωρινά την ηγεσία μετά την αποχώρησή της από την ηγεσία του κόμματος για να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία.  

Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς ξάφνιασε τους πάντες όταν ανακοίνωσε το όνομα του προσωρινού αντικαταστάτη της, μέχρι την 7η Μαΐου. Όμως, ο Ζαν Φρανσουά Ζαλκ, ένας από τους ελάχιστα γνωστούς αντιπροέδρους του "Εθνικού Κόμματος", υπεύθυνος για νομικές υποθέσεις, δεν πρόλαβε να χαρεί την... καρέκλα.   

Κανείς δεν περίμενε ότι η Λεπέν θα τον επέλεγε κι όλοι περίμεναν πως θα όριζε προσωρινό διάδοχό της το "νούμερο 2" του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό. Η Μαρίν όμως επέλεξε να τον έχει κοντά της στην προεκλογική εκστρατεία και να αναθέσει για λίγες ημέρες την προεδρία του "Εθνικού Μετώπου" σε μία "παλιά καραβάνα" της γαλλικής Ακροδεξιάς. 

Μόλις η Λεπέν ανακοίνωσε το όνομά του αντικαταστάτη της, ο ευρωβουλευτής Ζαλκ δέχθηκε εσωκομματικά πυρά. Πριν από ένα χρόνο, εκτός από τον ταμία του Εθνικού Μετώπου, Βαλεράν ντε Σεν-Ζουστ, και ο αντιπρόεδρος  Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, είχε κατηγορηθεί για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνης και κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων. Ο Ζαλκ είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος που έλαβε το κόμμα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2012. 


Σήμερα η Λεπέν ανακοίνωσε το όνομα του νέου αντικαταστάτη της, Στιβ Μπριουά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο "Εθνικό Μέτωπο"...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: