25.4.17

Στο εδώλιο Μίχος και Λαγός της Χρυσής Αυγής...

Φωτογραφία: SOOCΓια «επίθεση» του 2013...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αναμένεται να προσέλθουν σήμερα οι βουλευτές της...
Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός.

Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» που βρίσκεται στην Ηλιούπολη όταν το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2013 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μάθημα, είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση.

Να σημειωθεί, πως για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο συνολικά εννέα κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Οι Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και στην απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς σύμφωνα με την δικογραφία βρίσκοντας στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση, γύρω στα 20 άτομα οι οποίοι έφτασαν στο χώρο με μοτοποδήλατα, φορώντας διακριτικά της Χρυσής Αυγής ενώ αρκετοί φορούσαν και κράνη, εισήλθαν στον χώρο με την επωνυμία «Συνεργείο-Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης».

Στη συνέχεια με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που είχαν στην διάθεσή τους προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής πόρτας που ήταν γυάλινη ενώ προκάλεσαν φθορές σε μεγάλο μέρος της εγκατάστασης.

Παράλληλα πραγματοποίησαν επίθεση και στον εκμισθωτή του χώρου που την στιγμή εκείνη βρισκόταν και εκείνος στο εσωτερικό.

Τέλος, σημειώνεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει εξετάσει μάρτυρες για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2013 στον κοινωνικό χώρο...

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: