27.4.17

Δεν αποφυλακίζεται σήμερα ο Άκης...

Η γραφειοκρατία στάθηκε εμπόδιο στη σημερινή αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς -παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων του και τη...
συγκέντρωση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ- δε θα βγει σήμερα (Πέμπτη) από τον Κορυδαλλό. Για την ακρίβεια ο πρώην υπουργός θα παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο των κρατουμένων «Άγιος Παύλος» πιθανότατα μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου εκτός απροόπτου αναμένεται να έχει αποφυλακιστεί.

Εκτός από τη χρηματική εγγύηση η οποία φέρεται να συγκεντρώθηκε από φίλους και συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου το δικαστήριο τού έχει επιβάλει ως περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την απόρριψη του αιτήματος για μείωση της εγγυοδοσίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εμφανίσθηκε σήμερα να έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την αποφυλάκιση του.

Τα αναγκαία χρήματα για την κάλυψη του ποσού της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώθηκαν «από δωρεές φίλων του» και έτσι ο πρώην υπουργός αποφυλακίζεται από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο στο οποίο είχε υποβληθεί σε επέμβαση bypass,

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη ενώ κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2012 για την υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος στο πλαίσιο υπογραφών για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης του ποσού της εγγύησης, καθώς έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κλπ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: