27.4.17

Απαγωγή θρίλερ 4χρονης στην Κύπρο...

Απαγωγή θρίλερ 4χρονης στην Κύπρο: Εγώ την «έκλεψα», λέει ο νορβηγός πατέρας της
Εγώ την «έκλεψα», λέει ο νορβηγός πατέρας της.
Δείτε φωτογραφίες...
Γκαγκστερική απαγωγή ανήλικου παιδιού από νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, από δύο...
κουκουλοφόρους, σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Το κοριτσάκι λέγεται Marie Eleni Grimsrud και είναι τεσσάρων χρονών.

Το κοριτσάκι ενώ βρισκόταν στο χώρο του νηπιαγωγείου, απήχθη από δύο άντρες που φορούσαν κουκούλες και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους και στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα.

H αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του παιδιού και ζητάει πληροφορίες από τους πολίτες σε περίπτωση που το δουν κάπου


Ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής είναι σίγουρο πως είναι ο Νορβηγός πατέρας καθώς είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πάρει το παιδί χωρίς επιτυχία. Η μητέρα είναι Κύπρια.

O Νορβηγός πατέρας είναι 60 ετών. Στη Νορβηγία είναι γνωστός ως «τορπίλη». Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μισθοφόρος σε διάφορες χώρες του πλανήτη και εικάζεται πως έχει σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους. Μεγάλωσε με μια οικογένεια που τον υιοθέτησε και τον κακοποιούσε.  

Ο πατέρας της 4χρονης, Torkel Grimsrud


Πέρυσι είχαν συλληφθεί τρεις Νορβηγοί οι οποίοι επίσης είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν το παιδί για να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων και Τουρκίας στη Νορβηγία.

Ο πατέρας της τετράχρονης - που απήχθη το πρωί - σε δήλωση που έκανε εκ μέρους του ο δικηγόρος του στη Νορβηγία ανέφερε πως έχει επανενωθεί με τη κόρη του και όλα είναι καλά.

  
Ονομάζεται Torkel Grimsrud  και υπάρχουν ενδείξεις πως είχε έρθει στη Κύπρο τις τελευταίες μέρες και διέμενε στα Kατεχόμενα. Η κυπριακή αστυνομία βρήκε κοντά στο νηπιαγωγείο που έγινε η απαγωγή παιδικά παπούτσια και ρούχα τα οποία φαίνεται να ανήκουν στο παιδί.
  
Γίνονται προσπάθειες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για θέματα εγκληματικότητας να εντοπιστούν οι δράστες της απαγωγής και το παιδί στα Κατεχόμενα, καθώς όλα δείχνουν πως βρίσκονται ακόμα εκεί.

Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού. Μετά τη ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού η μητέρα αποτάθηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρείται η προσωρινή φροντίδα και επιμέλεια του κοριτσιού. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τα στοιχεία της ανήλικης να τοποθετηθούν στο stop list όπως και έγινε με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η έξοδος του παιδιού από την Κύπρο χωρίς την άδεια της μητέρας ή του δικαστηρίου.

Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον πατέρα με αποτέλεσμα να αρχίσουν να οι προσπάθειες απαγωγής του παιδιού.

Οι τρεις Νορβηγοί που συνελήφθησαν πέρυσι μετά από σήμα της Interpol είχαν στη κατοχή τους χάρτες συγκεκριμένης περιοχής της Λευκωσίας στην οποία διαμένει η μητέρα με το παιδί.
Παράλληλα, σε έναν από τους χάρτες υπήρχε σημειωμένη μια λέξη στα νορβηγικά η οποία σημαίνει «νηπιαγωγείο».

Οι κουκουλοφόροι που απήγαγαν το κοριτσάκι έφυγαν με Range Rover μαύρου χρώματος. Το απήγαγαν μόλις η μητέρα το κατέβασε από το αυτοκίνητό της για να πάει στο νηπιαγωγείο. 

Φωτογραφία ενός εκ των δραστών που προσπάθησαν πέρυσι να απαγάγουν το παδί - Είναι Νορβηγός, συνελήφθη και απελάθηκε

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: