25.3.17

Ο Σταύρος διαδηλώνει υπέρ της Ευρώπης...

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαδηλώνει υπέρ της Ευρώπης στη Ρώμη: «March for Europe. Κόντρα στους φασίστες»
Κρατώντας σημαιάκια, έδωσε το δικό του σόου ο αρχηγός του Ποταμιού (ΦΩΤΟ)...
Ως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που...
χαιρέτισε τη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης στη Ρώμη, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Μπόκα ντέλα Βεριτά, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στο βήμα και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για την Ευρώπη και μάλιστα, στην ελληνική γλώσσα. «Μπορούμε να νικήσουμε τους φασίστες και τους λαϊκιστές»!


Μετά τον Τζιάνι Πιτέλα και τον Γκι Φέρχοφσταντ ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στους συγκεντρωμένους νεολαίους φεντεραλιστές καθώς και σε χιλιάδες πολίτες του κινήματος της ομάδας Σπινέλι.

Στην ηλιόλουστη και κατάμεστη από διαδηλωτές πόλη, ο κύριος Θεοδωράκης συμμετείχε στη μεγάλη πορεία για την Ευρώπη, «Η Ευρώπη αντεπιτίθεται», που οργάνωσε η ομάδα Σπινέλι και οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην ιταλική πρωτεύουσα. Επρόκειτο για μια συγκέντρωση Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Οικολόγων. 

Από το βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε: 

«March for Europe. Κόντρα στους φασίστες, τους αριστεριστές και τους λαϊκιστές που θα διαδηλώνουν -την ίδια στιγμή!- εναντίον της Ευρώπης. 
Αν δεν τους σταματήσουμε, εμείς θα φταίμε!»

Ο πλήρης χαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Έρχομαι από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν έχει μόνο λαϊκιστές και συντηρητικούς η χώρα μου. Έχει και φανατικούς ευρωπαϊστές. Παραφράζοντας τους Έλληνες ποιητές θα σας έλεγα ότι πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες και τους αριστεριστές αντιευρωπαϊστές, στους λαϊκιστές. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι δική μας η ευθύνη. Μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς. Οχι μόνο αυτούς που φαίνονται αλλά και αυτούς που κρύβονται. Φιλιά και θα πετύχουμε!»

Το μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού στο facebook για την Εθνική Επέτειο 

«Χρόνια πολλά σε όλους. 
Και να σκεφτόμαστε ότι όλες οι επαναστάσεις που φαίνονται αδύνατες είναι δυνατές. Αρκεί να βρεθούμε πολλοί να το πιστέψουμε. 
Όλες αυτές οι μικρές επαναστάσεις που χρειαζόμαστε στην παιδεία, στην παραγωγή, στο περιβάλλον, στα δικαιώματα, στην εργασία, την οικονομία, μπορούν να γίνουν! Κι αν δεν γίνουν εμείς θα φταίμε – θα έλεγα παραφράζοντας τους ποιητές. Γιατί δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την τύχη. Δεν είναι αβανταδόρος μας η τύχη. Ούτε ο Θεός. 
Απόφαση – σχέδιο – προσπάθεια. Αυτά τα τρία ενωμένα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας. 
Καλημέρα!
Και βγαίνω στους δρόμους της Ρώμης. Για τη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας των ευρωπαίων φεντεραλιστών και της ομάδας Σπινέλι (Φέρχοφσταντ και Κον Μπεντίτ μαζί)». 

Στην Ρώμη σήμερα λαμβάνουν χώρα κι άλλες διαδηλώσεις αριστεριστών και φασιστών και η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη.  

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στη Ρώμη για την επέτειο των 60 χρόνων από την ιστορική υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» στην ιταλική πρωτεύουσα είχε την Παρασκευή διαδοχικές  συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Μόντι, Ρομάνο Πρόντι. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην εορταστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με την παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζεντιλόνι και του πρώην Προέδρου Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, ο οποίος ακολούθησε μέχρι το Κολοσσαίο.














protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: