25.3.17

Οι ηγέτες της Ε.Ε υπέγραψαν την Διακήρυξη της Ρώμης...

Οι ηγέτες της Ε.Ε υπέγραψαν την Διακήρυξη της Ρώμης - Τσίπρας: Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμεΤσίπρας: Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε...

Ολοκληρώθηκε η Επετειακή Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης, το 1957, η οποία...
πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη. 

"Πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε", δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της Ρώμης.

"Έθεσα το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε σήμερα τους 27 αρχηγούς των κρατών μελών της Ένωσης να "αποδείξουν" ότι είναι οι "ηγέτες της Ευρώπης" σε ομιλία του στην πανηγυρική Σύνοδο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών, στο Καπιτώλιο της Ρώμης. 

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη ή δεν θα υπάρχει καθόλου», δήλωσε Ντόναλντ Τουσκ, κατά την ομιλία του που προηγήθηκε της υπογραφής της Διακήρυξης της Ρώμης. Ο κ. Τουσκ, αναφέρθηκε στις αξίες της Ευρώπης, όπως είναι η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία. «Περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου έζησα πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα και απαγορευόταν ακόμα και να ονειρευτείς αυτές τις αξίες», υπογράμμισε. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επίσης, «διαμαρτυρήθηκε» κατά της Ευρώπης των «πολλών ταχυτήτων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του σεβασμού των κοινών κανόνων, όπως η ελεύθερη μετακίνηση, η ελευθερία του λόγου και του κράτους δικαίου. «Αυτά είναι τα πραγματικά θεμέλια της Ευρώπης», σημείωσε. η

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση"

Κατά την παρέμβασή του στην πανηγυρική Σύνοδο για τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών, στο Καπιτώλιο της Αιώνιας Πόλης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση, μέσα σε έναν ορίζοντα δέκα ετών, με στόχο να ξαναδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες». 

Ως προτεραιότητες, παράλληλα, αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην κοινή μεταναστευτική πολιτική και σε κοινές πολιτικές άμυνας και ασφάλειας. 

«Πρέπει να βρούμε το θάρρος για να προχωρήσουμε σε ενισχυμένες συνεργασίες, εφόσον είναι αναγκαίες», είπε επίσης ο κ. Τζεντιλόνι, τονίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος πρέπει να βασισθεί και να υπογραμμίσει τις κοινές της αξίες. 

Με αναφορά στην υπογραφή της σημερινής Διακήρυξης, τέλος, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε πως «όλοι έκαναν μια υποχώρηση, στο όνομα του κοινού συμφέροντος, για να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια νέα αρχή»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: